Ακρωτηριασμός αστυνομικού: Γιατί οι γιατροί πήραν την απόφαση & ποια η κατάσταση του;

Ακρωτηριασμός αστυνομικού: Γιατί οι γιατροί πήραν την απόφαση & ποια η κατάσταση του;

Οι επιπλοκές που φοβήθηκαν – Πέντε ώρες κράτησε το χειρουργείο

Σε μία προσπάθεια να σώσουν τη ζωή του 31χρονου αστυνομικού και να τον γλιτώσουν από χειρότερες επιπλοκές, οι γιατροί αποφάσισαν τον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού, που είχε δεχθεί το τραύμα από τη ναυτική φωτοβολίδα, στα επεισόδια στου Ρέντη.

Σε επείγον ιατρικό συμβούλιο το μεσημέρι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του ποδιού καθώς η εικόνα του αστυνομικού έδειχνε ότι επίκειται σήψη, οπότε ο ασθενής έπρεπε να προφυλαχτεί απο περαιτέρω επιπλοκές, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιατρικής συντάκτριας του Star, Κατερίνας Παπακωστοπούλου.

Το «λεπτό» χειρουργείο διήρκεσε πέντε ώρες. Ο 31χρονος αστυνομικός πρέπει να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά ώστε οι γιατροί, σε 2 με 3 24ωρα, να προσπαθήσουν να μειώσουν τα κατασταλτικά φάρμακα και να τον αποσωληνώσουν ώστε να δουν αν έχει υπάρξει και σε ποια έκταση μια εγκεφαλική βλάβη από την αρχική αιμορραγία κι αν αυτή η πιθανή βλάβη είναι αναστρέψιμη ή μη.

Το γεγονός ότι ο 31χρονος υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, σημαίνει ότι έχει προκληθεί δυσλειτουργία σε ζωτικής λειτουργίας όργανα όπως οι νεφροί.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

Πηγή: star.gr