Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Η Θεσσαλία στον «χάρτη»

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Η Θεσσαλία στον «χάρτη»

Με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ προειδοποιεί για πολύ έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες και έως το βράδυ για 10 περιοχές της χώρας. Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία. Από τις ισχυρές καταιγίδες θα επηρεαστούν και οι δύο πολύπαθες περιοχές, Θεσσαλίας και Εύβοιας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας, κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, από σήμερα το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α. από τις μεσημβρινές ώρες η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.

β. από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

γ. από αργά το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα εξασθενήσουν, αλλά πρόσκαιρα θα επηρεαστούν με έντονα φαινόμενα η Θεσσαλία και πιθανώς η βόρεια Εύβοια.

Την επικείμενη επιβεβαίωσε ο διευθυντής της ΕΜΥ κ. Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στο X το πρωί της Τρίτης, αναφέροντας πως αναμένεται σε λίγο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Meteo: Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες την Τρίτη

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Τρίτη 17/10, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, την Τρίτη 17/10 αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Μακεδονία, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ μετά το μεσημέρι θα επηρεάσουν περιοχές της Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Εύβοιας. Τοπικές βροχές αναμένονται και στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά της τμήματα. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, στο Βόρειο Ιόνιο και αργότερα στη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Πηγή: ieidiseis.gr