Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 1.100 οι νεκροί σε 48 ώρες!

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 1.100 οι νεκροί σε 48 ώρες!

Πάνω από 100 Ισραηλινοί αιχμάλωτοι της Χαμάς

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ μετά την πολύνεκρη επίθεση που δέχτηκε η χώρα από τη Χαμάς. Μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες, ο απολογισμός των θυμάτων έχει ξεπεράσει τους 1.100 νεκρούς.

Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους επίσημους απολογισμούς θυμάτων που δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή, πάνω από 700 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, ενώ άλλοι 2.150 τραυματίστηκαν, από τους οποίους πολλοί βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση».

«Ο εχθρός βρίσκεται ακόμη στο πεδίο», στο έδαφος του Ισραήλ, «ενισχύουμε τις δυνάμεις μας πάνω απ’ όλα κοντά στη Λωρίδα της Γάζας και διεξάγουμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, διαμηνύοντας ότι «οι τρομοκράτες» θα καταδιωχθούν «παντού», «όπου κι αν βρίσκονται».

Πάνω από 100 Ισραηλινοί αιχμάλωτοι της Χαμάς

Στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακα υπό τον έλεγχο της Χαμάς από το 2007, τουλάχιστον 413 Παλαιστίνιοι -ανάμεσά τους 78 παιδιά και 41 γυναίκες- σκοτώθηκαν και άλλοι 2.300 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις Αρχές.

Ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες για να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο περιοχών που καλύπτονται από έρημο κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, να διασώσει ισραηλινούς ομήρους ή αιχμαλώτους και να απομακρύνει το σύνολο των κατοίκων της περιοχής ως σήμερα Δευτέρα το πρωί. Η Χαμάς κρατά «πάνω από 100» αιχμαλώτους, ανέφερε την Κυριακή η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης.

«Αρκετοί» Αμερικανοί σκοτώθηκαν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της προεδρίας των ΗΠΑ. Το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά έκανε λόγο για τον «θάνατο ενός Καναδού και την εξαφάνιση άλλων δύο».

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου προειδοποίησε ότι «ο πόλεμος θα είναι μακρύς και δύσκολος».

Νέες ακυρώσεις πτήσεων προς και από το Τελ Αβίβ

Η κινεζική Hainan Airlines ανακοίνωσε την ακύρωση προγραμματισμένων πτήσεων από τη Σαγκάη στο Τελ Αβίβ σήμερα, ανέφερε η εφημερίδα «Global Times», επικαλούμενη τον αερομεταφορέα. Η Hainan Airlines εκτελεί τακτικά τρεις απευθείας πτήσεις που συνδέουν την Κίνα και το Ισραήλ.

Παράλληλα η Cathay Pacific, η οποία είχε ήδη ανακοινώσει την ακύρωση της πτήσης από το Χονγκ Κονγκ στο Τελ Αβίβ αύριο Τρίτη, ανήγγειλε πως θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την επόμενη προγραμματισμένη πτήση της την Πέμπτη.

Η Korean Air από την πλευρά της ακύρωσε απευθείας πτήση που επρόκειτο να γίνει σήμερα από την Ιντσόν στο Τελ Αβίβ και πρόσθεσε πως αναμένει ότι το πρόγραμμα των δρομολογίων θα αντιμετωπίσει προβλήματα το προσεχές διάστημα.

Και άλλοι διεθνείς αερομεταφορείς ανακοίνωσαν πως ακυρώνουν δρομολόγια μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο με απολογισμό πάνω από 700 νεκρούς και τα ισραηλινά αντίποινα, τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας με πάνω από 400 νεκρούς. Ανάμεσά τους ήταν οι αμερικανικές United Airlines, Delta Air Lines και American Airlines και ο γαλλικός εθνικός αερομεταφορέας, η Air France.