Αγοραστός: Κανένα έργο δεν θα άντεχε τόσο νερό – Κανένα ευρώ δεν δόθηκε αλλού εκτός από έργα – Τί είπε για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου…

Αγοραστός: Κανένα έργο δεν θα άντεχε τόσο νερό – Κανένα ευρώ δεν δόθηκε αλλού εκτός από έργα – Τί είπε για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου…

ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ…

Για τα πυρά που δέχεται η διοίκηση της περιφέρειας Θεσσαλίας με αφορμή τις πλημμυρισμένες περιοχές που προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, απάντησε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, προκειμένου όπως είπε «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια».

Ερωτηθείς για την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, έξι μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ο Κ. Αγοραστός υποστήριξε πως οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας αφορούσαν την ενίσχυση της κοίτης του ποταμού.

«Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο» είπε ο κ. Αγοραστός ενώ για την περίπτωση του Ενιπέα διευκρίνισε πως «δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια», αναφέροντας παράλληλα πως κάθε έργο έχει κωδικό και εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ψηφίζεται από το περιφερειακό, την οικονομική επιτροπή και παρακολουθείται από ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ακολούθως υποστήριξε πως όποιο έργο έγινε άντεξε καταλήγοντας ότι ο ίδιος έχει «στοχοποιηθεί και με σταυρώνουν καθημερινά».

πηγή: larissanet