Κακοκαιρία Daniel: 110 εγκλωβισμένοι στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου!

Κακοκαιρία Daniel: 110 εγκλωβισμένοι στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου!

Κακοκαιρία στην Μηλίνα Πηλίου. Τρίτη 5 Σεπτεμβριου 2023 (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)

Αυτοκίνητα βρέθηκαν στη θάλασσα – Πλημμύρισε το νοσοκομείο Βόλου!

Απελπιστική είναι η κατάσταση στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, καθώς περίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι, την ώρα που τα νερά «φουσκώνουν» ολοένα και περισσότερο.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ έχουν δημιουργηθεί χείμαρροι που παρέσυραν αυτοκίνητα στη θάλασσα. Συγκλονιστικές είναι οι εκκλήσεις των κατοίκων στα social media για βοήθεια, καθώς, όπως καταγγέλλουν, από το πρωί καλούν στο 112 και την πυροσβεστική, αλλά κανείς δεν έχει πάει να τους βοηθήσει.

Στη Ζαγορά Πηλίου έπεσαν πάνω από 500 χιλιοστά βροχής, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο τεράστιος όγκος νερού θα βρει διέξοδο στη θάλασσα και θα προκληθούν πλημμύρες.

Ήδη ο ποταμός Κραυσίδωνας έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να παρασύρει φερτά υλικά και λάσπη και να πλημμυρίσουν αρκετά σπίτια.

Στο Μικρό Πηλίου τα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους στη θάλασσα, ενώ η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Βόλος: Πλημμύρισε το τμήμα χημειοθεραπειών του νοσοκομείου

Συναγερμός έχει σημάνει και στο νοσοκομείου του Βόλου, καθώς τα νερά σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, μπήκαν στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες.

«Φανταστείτε ένα νοσοκομείο γεμάτο κουβάδες, όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Δεν έχουμε ενημέρωση πού μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά», είπε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Μηνδρινός.

«Πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες. Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά», πρόσθεσε. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, έσπευσε στο νοσοκομείο για να αντλήσει τα νερά που έχουν μαζευτεί στην πίσω μεριά στο υπόγειο του νοσοκομείου.