Κάηκε το καταφύγιο ζώων FAZOO: «Αυτή τη στιγμή θέλω να πεθάνω!» – Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της υπεύθυνης!

Κάηκε το καταφύγιο ζώων FAZOO: «Αυτή τη στιγμή θέλω να πεθάνω!» – Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της υπεύθυνης!

«4 κάηκαν και εκεί που δεν μας ήξερε ούτε η μάνα μας… ξαφνικά με καλούν όλα τα βοθροκάναλα να τους δώσω ζουμερή είδηση»

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί με τις φωτιές. Χιλιάδες καταστροφές, σπίτια ανθρώπων χάθηκαν στις στάχτες, αθώες ψυχές, όπως άμοιρα ζωάκια δεν πρόλαβαν να σωθούν. Μαχαιριά στην καρδιά η ανάρτηση της κυρίας Μαριάνθης Ζαμπέτα, υπεύθυνης του καταφυγίου Fazoo. «Τοοοοοσα χρόνια παρακαλάμε υιοθεσίες φιλοξενίες ε τώρα δεν θα ξαναπαρακαλέσουμε… 10 έμειναν και δεν ξέρω πόσα έχουν φύγει στο δρόμο διότι ανοίξαμε πόρτες να φύγουν περίπου 14 κάηκαν και εκεί που δεν μας ήξερε ούτε η μάνα μας… ξαφνικά με καλούν όλα τα βοθροκαναλα να τους δώσω ζουμερή είδηση μετά από αυτή την καταστροφή εγώ απλά τελείωσα σίγουρα αυτή τη στιγμή θέλω να πεθάνω …. δεν θα το κάνω διότι επιβίωσαν κάποια.. Απλά εγώ και η φιλοζωία τελείωσε!!!!!» έγραψε στην ανάρτησή της η υπεύθυνη του καταφυγίου. «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΖΩΩΝ ΛΑΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ:

Στον σταθμό του Γαλατσίου καταγράψαμε σήμερα 148 ζώα προερχόμενα κυριως από καταφύγια και σπίτια που εκκενώθηκαν σε Κερατέα, Καλύβια, Λαγονήσι.

Δεδομένων των ενεργών μετώπων θεωρούμε ότι η προσέλευση των ζώων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκες σε λάμπες με μπαταρία, σε σκίαστρα (πλέγμα), σε tire up, σε εθελοντές για τις πρωίνες βάρδιες (06:00 – 11:00) και τις πολύ βραδινές (23:00-04:00).

Είμαστε καλυμμένοι από τροφή και προς το παρόν και από crates. Ευχαριστούμε παρά πολύ όλο τον κόσμο που έφερε πράγματα και το @petcity.gr που μας κάλυψε τις ανάγκες σε τροφή και τις έκτακτες ανάγκες για crates και θα είναι δίπλα μας για τον ανεφοδιασμό του σταθμού.

Παρακαλούμε να μην φέρνετε ιατρικοφαρμακευτικό υλικό καθώς δεν έχουν προσκομισθεί ακόμα ζώα με εγκαύματα και έχουμε επαρκείς προμήθειες για τα ζώα που φροντίζουμε ήδη.

Ο σταθμός λειτουργεί 24 ώρες και θα παραμείνει ανοικτος για να εξυπηρετήσει ανάγκες καταγραφής των πυρόπληκτων ζώων και μετέπειτα κτηνιατρικής φροντίδας σε όσα χρειαστούν.

Ευχαριστούμε πολύ τους συνεργάτες μας Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) @edke.gr που για ακόμα μια χρονιά είναι μαζί μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργο Μαρκόπουλο – δήμαρχο Γαλατσίου, που όπως πάντα είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και μας στηρίζει στα πάντα, τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο, που επισκέφθηκε σήμερα το σταθμό, και την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων @prostasia_zwwn για τη συνεργασία.

Περισσότερο όμως από όλους θελουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που ήρθαν σήμερα να βοηθήσουν όπως μπορούν και όσους βρέθηκαν δίπλα σε αυτά τα ζώα.

Θα ακολουθήσει διαρκής ενημέρωση». Zero Stray Pawject «Το Fazoo το ήξερα από όταν ήμουν μαθήτρια, έβλεπα τις αναρτήσεις της Marianthi Zabeta και είχα αγαπήσει μερικά από τα ζωα που φιλοξενούσε. Μάλιστα μία φορά με είχε βοηθήσει τελείως αθόρυβα με έναν σκυλάκο με λεισμανίαση. Το σημερινό που συνέβη είναι τραγωδία.

Δεν πρόλαβαν καν να ζητήσουν βοήθεια, όταν την ζήτησαν είχαν ήδη καεί. Όποιος ζήτησε βοήθεια αυτή την φορά ή γνωρίζαμε ότι έχει ανάγκη για απεγκλωβισμό ή μεταφορά κτλ βοηθήθηκε από την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς σε συνεργασία με ομάδες διάσωσης και κάποιους δήμους, εκκενώθηκαν με μεγάλα φορτηγά ακόμη και βίγκαν φάρμες αλλά και ολόκληρα κοπάδια με 100 πρόβατα, πόσω δε μάλλον σκύλοι και γάτες από καταφύγια και σπίτια. Κι αυτό είναι ίσως το πιο περίεργο, πότε πρόλαβε να ξεσπάσει η φωτιά και πότε να κατακάψει σχεδόν τα πάντα. Είναι απίστευτο που δεν κατάλαβε κανείς και τίποτα μέχρι να γίνει το κακό και εγείρει ίσως ερωτήματα (όχι για τους ανθρώπους που είχαν σώσει αυτά τα ζώα, προφανώς και είχαν το σπίτι τους μέσα στο καταφύγιο, μην μπερδευόμαστε). Είδα το βίντεο της Thenia Vas και σφίχτηκε η ψυχή μου, ένιωθα κι εγώ ότι μου κόβεται η ανάσα στο άκουσμα της φωνής της. Νιώθω τον πόνο τους.

Τα ζώα που έσωσες από τους δρόμους και τις κακοποιήσεις να έχουν καεί ζωντανά μπροστά στα μάτια σου…

Μόνο κουράγιο μπορώ να πω στους ανθρώπους του Fazoo, ντροπή σε όσους κάνουν τους φωτορεπόρτερ κυριολεκτικά πατώντας πάνω σε πτώματα και σιωπή σε όσους το παίζουν κριτές υπεράνω όλων και στο “φιλοζωόμετρο” βγαίνουν πάντα πρώτοι.

Και η συζήτηση για τα ακατάλληλα καταφύγια ή οι χώροι συλλεκτών που τα νομίζουν για καταφύγια, εκεί που τα ζώα καίγονται και πνίγονται, πρέπει να ανοίξει όσο δυσάρεστη κι αν είναι, αλλά το Fazoo δεν ήταν ένα από αυτά. Τουναντίον».

Save a Greek Stray (SGS) «Ασύλληπτη τραγωδία για άλλη μια φορά. Άλλο ένα καλοκαίρι που θα θρηνήσουμε άπειρα αθώα θύματα, άλλο ένα καλοκαίρι που απλά θα ευχόμαστε να τελειώσει. Οι περιοχές της Αττικής που καίγονται αυτή την στιγμή είναι γεμάτες με φάρμες, ομίλους, καταφύγια και πανσιόν σκύλων, και η κατάσταση είναι τραγική. Δεν ξέρουμε τι να πούμε πια. Κουράγιο σε όλους και ένα τεράστιο συγγνώμη στα ζώα, στην φύση και στις μελλοντικές γενιές».