Φεστιβάλ Πηνειού: Η Λάρισα και φέτος έτοιμη να «πλημμυρίσει» με μουσικές (φωτο & βίντεο)

Φεστιβάλ Πηνειού: Η Λάρισα και φέτος έτοιμη να «πλημμυρίσει» με μουσικές (φωτο & βίντεο)

ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Λάρισα είναι και φέτος έτοιμη να υποδεχτεί στις όχθες του Πηνειού πλήθος κόσμου που «διψάει» για μουσική. Στο πλαίσιο της έναρξης του Φεστιβάλ Πηνειού την Τετάρτη 21 Ιουνίου δόθηκε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι στον Μύλο του Παππά.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Παναγιώτης Σάπκας, πρόκειται για μια διοργάνωση «ολιστική» καθώς «ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις και είναι για όλους, μικρούς και μεγάλους».

Πρόσθεσε στη συνέχεια πως «πάνω απ’ όλα είναι μια μουσική διοργάνωση, με 19 συναυλίες σε 4 μέρες, σε 3 Σκηνές, που περιλαμβάνει όλα τα είδη από έντεχνο και ροκ, μέχρι ρεμπέτικο, παραδοσιακό και λαϊκό, με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναφέρω ενδεικτικά, Μίλτος Πασχαλίδης, Nightstalker, Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής ΔΩΛ, Dub FX από την Αυστραλία, Guy Mantzur από το Ισραήλ, Λαϊκή Κομπανία από τη Λάρισα, Μαρίζα Ρίζου, USURUM, Παραδοσιακή Ορχήστρα από τη Λάρισα, Φοίβος Δεληβοριάς και Κοινοί Θνητοί. Το μουσικό μέρος συνδυάζεται με εκατοντάδες δράσεις καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές, όλες διαδραστικές, σε όλες μπορεί να συμμετέχει όποιος επιθυμεί, σε συνεργασία με φορείς και θεσμούς της πόλης όπως το Μουσείο Σιτηρών, Λαογραφικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, Δημιουργική Πόρτα, Project Ιππόκαμπος, Art Gate, Ομάδα Έκφραση, Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας Φωτογραφική Ομάδα f+, τα ΚΔΑΠ του Δήμου μας, άλλα ΚΔΑΠ της πόλης, την ΚοινΣΕπ Έναστρον, το ΙΕΚ Δήμητρα, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας, Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ κλπ».

Ο κ. Σάπκας έκανε επίσης ξεχωριστή αναφορά στο Ψηφιακό Πλανητάριο- Planetarium on the Go, «που είναι μοναδικό στο είδος του» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Πρόκειται για μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, το οποίο ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό τοπίο που συναρπάζει. Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο εμπνέει και εκπαιδεύει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Από παιδιά του Νηπιαγωγείου μέχρι την Τρίτη ηλικία» τόνισε ο κ. Σάπκας.

Στη συνέχεια ανέφερε τη Μπάντα Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, που κάνει την έναρξη του Φεστιβάλ ενώ για τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Λάρισας τόνισε πως φέτος στο ποτάμι «κάνει κάτι ιδιαίτερο.» Ανέφερε σχετικά την «Έκθεση | Δημιουργία μικρών τρισδιάστατων αντικειμένων υπό το πρισμα της φιλοσοφίας των έργων της Νέλλας Γκόλαντα, της σπουδαίας Λαρισαίας γλύπτριας αστικού τοπίου που αποδήμησε πρόσφατα | Σχέση Πηνειού και κατοίκων: Γιατί υπάρχει απόσταση μεταξύ μας;»

Ο κ. Σάπκας ακολούθως ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τις υπηρεσίες του δήμου, τους φορείς, τους καλλιτέχνες και τους χορηγούς για τη διοργάνωση του φεστιβάλ και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του λέγοντας πως «το ποτάμι είναι ζωή είναι χαρά, είναι δημιουργία» καλώντας τον κόσμο να πάει στις τετραήμερες εκδηλώσεις που θα γίνουν στις όχθες του Πηνειού.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος του συνεργείου του Μουσικού Θεάτρου, Κώστας Λαμπρούλης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της συνδιοργάνωσης από το 2015 του Φεστιβάλ Πηνειού με την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, μια κοινή δράση που σύμφωνα με τον ίδιο «απογειώνει» και τις δύο διοργανώσεις.

πηγή:larissanet.gr