Market Pass: Σήμερα οι πρώτες πληρωμές για Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο!

Market Pass: Σήμερα οι πρώτες πληρωμές για Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο!

ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Οι αιτήσεις για το Market Pass μπορούν να υποβληθούν έως τις 15 Μαρτίου!

Διπλή δόση για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο θα λάβουν σήμερα οι δικαιούχοι του Market Pass που επέλεξαν την άυλη κάρτα /Βίντεο

Σε δύο δόσεις θα λάβουν το Market Pass οι δικαιούχοι που είχαν υποβάλει αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου για να λάβουν το επίδομα αγορών και επέλεξαν να κατατεθούν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους λογαριασμό, με την πρώτη καταβολή να γίνεται σήμερα Παρασκευή 3/3.

Συγκεκριμένα, η σημερινή πληρωμή αφορά στους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο και σε αντίθεση με την άυλη κάρτα, τα χρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όποιο τρόπο θέλουν οι δικαιούχοι.

Ωστόσο, σημειώνεται πως είναι κατά 20% λιγότερα σε σχέση με τα όσα θα λάμβαναν οι δικαιούχοι αν είχαν επιλέξει την ψηφιακή μορφή της ενίσχυσης για αγορές σε καταστήματα τροφίμων.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι δικαιούχοι που είχαν επιλέξει την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν την ενίσχυση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και η δόση θα αφορά στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες πληρωμές του Market Pass αφορούν σε 2,3 εκατ. δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια, οι δικαιούχοι με ψηφιακή κάρτα θα πληρώνονται το επίδομα τροφίμων κάθε 3η ημέρα του μήνα (3η Απριλίου, 3η Μαΐου, κ.ο.κ.), ενώ οι όσοι επιλέξουν πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν άλλη μια τριπλή πληρωμή στις 3 Μαΐου (για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο).

Υπενθυμίζεται πως το Market Pass κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, και θα δοθεί για έξι μήνες (Φεβρουάριο με Ιούλιο). Επίσης, οι αιτήσεις για το Market Pass (κλικ εδώ) μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τη 15η Μαρτίου 2023.