Τραγωδία στη Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λάρισας – Κακουργηματικές οι διώξεις για το δυστύχημα!

Τραγωδία στη Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λάρισας – Κακουργηματικές οι διώξεις για το δυστύχημα!

Συνελήφθη ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λαρίσης, κατά τη βάρδια του οποίου έλαβε χώρα η πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο σταθμάρχης δίνει αυτή την ώρα την έγγραφη απολογία του ενώπιων των αστυνομικών της Τροχαίας της Λάρισας, που έχει αναλάβει την προανάκριση.

Εκτός του σταθμάρχη, είχαν προσαχθεί ο κλειδούχος και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Hellenic Train, οι οποίοι- σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ- έδωσαν ανωμοτί καταθέσεις (χωρίς όρκο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις έρευνες της προανάκρισης επιβλέπει ο ίδιος ο προϊστάμενος εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, ο οποίος βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση της Τροχαίας.

Κακουργηματικές οι διώξεις για το δυστύχημα

Αυτό που κυρίως ερευνάται είναι, εάν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για μία σειρά τεχνικών παραλείψεων και σφαλμάτων που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα, καθώς και γιατί ο σταθμάρχης έδωσε τη συγκεκριμένη γραμμή στην επιβατική αμαξοστοιχία.

Πάντως όσοι θεωρηθούν ότι είναι οι υπεύθυνοι για την τραγωδία, θα καταστούν κατηγορούμενοι θα είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος, αδίκημα, που σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, επισύρει ποινές που ξεκινούν από πολυετείς καθείρξεις 10 χρόνια και μπορούν να φθάσουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

Μιλώντας νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελέας Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, στον οποίο έχει ανατεθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκου η εποπτεία της προανάκρισης των ερευνών για το δυστύχημα στα Τέμπη, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης».

Η έρευνα συνεχίζεται από την αστυνομία και αναμένεται να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες, διαβεβαίωσε.