Ο Πέτρος Φιλιππίδης έδωσε την απολογία του: «Δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έδωσε την απολογία του: «Δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν»

Λύγισε κατά τη διάρκεια της απολογίας του…

Έντονα φορτισμένος είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στην οποία προσπαθεί να δώσει τη δική του οπτική για τα όσα κατηγορείται.

Ο γνωστός ηθοποιός «λύγισε» και ξέσπασε σε κλάματα όταν αναφέρθηκε στον γιο του και τη σύζυγό του και την οικονομική καταστροφή την οποία έχουν υποστεί. «Ποτέ δεν έχω βρίσει ηθοποιό. Ο γιος μου το καλοκαίρι δούλευε γκαρσόν. Ένα παιδί που βγήκε πέρυσι με τις καλύτερες προοπτικές. Όλοι μίλησαν γι’ αυτόν. Ήταν μέσα στους 10 καλύτερους ηθοποιούς και δούλεψε γκαρσόνι για να ζήσει και μου έστειλε 10 ευρώ στη φυλακή για να φάω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Όσοι ήταν μέσα στην κλούβα με βοηθούσαν ψυχολογικά. Η φυλακή δεν είναι το κακό κρεβάτι, το κακό φαγητό, το κάγκελο. Φυλακή είναι ότι σταματάει η ζωή σου, το μυαλό σου, η καρδιά σου. Είσαι στο τέλος. Βλέπεις το τέλος», είπε φορτισμένος.

Περιέγραψε επίσης την οικονομική καταστροφή την οποία έχει υποστεί ο ίδιος και η οικογένειά του.

«Μας τέλειωσαν τα λεφτά. Δεν έχουμε να φάμε. Μας κατέστρεψαν. Η σύζυγός μου ερχόταν 05:00 το πρωί στην Τρίπολη και μου έφερνε 10 ευρώ. Ερχόταν με δανεικό αυτοκίνητο. Είχα παλιά πέντε αμάξια. Δε βίασα. Δε βίασα. Οι άνθρωποι που μιλούν για μένα και τα λένε τόσο απλά δολοφονούν έναν άνθρωπο χωρίς σκέψη και ξέρουν ότι αυτά τα πράγματα δεν έχουν συμβεί», είπε.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Παρεξηγήθηκε το ενδιαφέρον μου από την πρώτη καταγγέλλουσα»

Αναφερόμενος στην πρώτη καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι παρεξηγήθηκε το ενδιαφέρον του και ότι ο ίδιος ήθελε απλά να τη βοηθήσει στα πρώτα της βήματα στο θέατρο.

Όπως είπε συνεργάστηκε με τη μητέρα της σε δύο θεατρικές παραστάσεις ως χάρη στον Σπύρο Μπιμπίλα κι εκείνη του ζήτησε να βοηθήσει την κόρη της να σπουδάσει θέατρο.

«Σκέφτηκα τη σχολή που δίδασκα. Εγώ είχα πρόσβαση και θα την καλούσα να τη δουν εκτός προθεσμίας κι έτσι και την πήραν. Τη θυμάμαι αμυδρά να πηγαινοέρχεται στα καμαρίνια. Η μητέρα της μου τη γνώρισε. Την έστειλα στη σχολή. Τους παρακάλεσα να μην πληρώνει, αν γίνεται. Από ότι έμαθα πλήρωνε.

Ξεκίνησαν τα μαθήματα. Εγώ έκανα τέσσερα μαθήματα. Όλα αυτά που λέγονται για γάμους, γνωριμίες τα άκουσα πρώτη φορά στη ζωή μου, όταν ήμουν φυλακή με ενημέρωσαν», είπε και συνέχισε:

«Το ενδιαφέρον μου παρεξηγήθηκε από την πρώτη καταγγέλλουσα. Άρχισε να γίνεται πιεστική. Προσπαθούσε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Μου ζήταγε να τη σηκώνω στο μάθημα. Δεν μου άρεσε αυτό, θεωρούσα ότι εκτίθεμαι. Την απέφευγα. Μιλούσα με όλα τα παιδιά. Προσπαθούσα να την αποφύγω. Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις της πρώτης καταγγέλλουσας στο θέατρο. Ερχόταν σχεδόν κάθε μέρα στο θέατρο Μουσούρη. Εμφανιζόταν σε μένα. Τα καμαρίνια εκεί είναι σε δύο ορόφους. Το καμαρίνι της μητέρας της ήταν στον κάτω όροφό, αλλά αυτή ερχόταν στον πάνω, έκοβε βόλτες κι είχε μια ενοχλητική παρουσία, ενώ δεν είχε κανένα λόγο να ήταν εκεί. Απαντούσε προκλητικά και με αγένεια. Εγώ από ευγένεια δεν έλεγα τίποτα. Κάποια στιγμή είπα ότι δε θέλω ξένους ανθρώπους στο θέατρο, αλλά συνέχιζε αυτή να εμφανίζεται».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αναφέρθηκε επίσης σε δύο συναδέλφους του, που αποκάλυψαν κάποιες αρνητικές πτυχές του χαρακτήρα του. «Ήρθε εδώ η κα Παπούλια. Εγώ την έκανα πρωταγωνίστρια. Μέχρι το 2020 μιλάγαμε για δουλειά. Ποτέ δεν μου είπε τίποτα και έρχεται εδώ και λέει ότι της έδειξα τα γεννητικά μου όργανα; Με ενοχλεί που με λένε επιδειξία. Και με είπε και “αληταρά”», είπε, ενώ για τη Μαριάννα Τουμασάτου που επίσης έκανε αρνητικές δηλώσεις για τον ίδιο, ισχυρίστηκε ότι είχαν προσωπικές διαφορές.

«Με την Τουμασάτου έχω κακό παρελθόν. Είχαμε κακή συνεργασία και δεν την ήθελα στο σίριαλ που συμπρωταγωνιστούσαμε τότε. Βαριόταν, έπαιζε οπότε ήθελε, αργούσε να έρθει. Μια μέρα την περίμενα στην πόρτα. Της έκανα παρατήρηση και δεν μου είπε τίποτα. Ο Καζάκος σκηνοθετούσε και την έφερε γιατί τότε ήταν κοπέλα του γιου του. Είπα λοιπόν στην Ακρίτα ότι δε θέλω να συνεργαστώ με την Τουμασάτου και δε θέλω καμία συγγνώμη. Ήρθε η Τουμασάτου, μου ζήτησε συγγνώμη και ξεκινήσαμε τα γυρίσματα. Έκανα όμως πολύ μεγάλο λάθος», τόνισε και ξέσπασε σε λυγμούς. «Βγήκε κι έδωσε συνέντευξη… Τι δουλειά έχει να βγει και να πει ότι δεν την ενδιαφέρουν οι παράπλευρες απώλειες, αναφερόμενη στη σύζυγό μου, ενώ ήμουν στη φυλακή; Και μη μου πείτε ότι δε με ενδιαφέρει η γυναίκα μου. Άπιστος υπήρξα, βιαστής δεν υπήρξα. Θα μιλήσει για μένα η κ. Τουμασάτου;», σημείωσε.