Κιβωτός του Κόσμου: Επώνυμοι που βοηθούσαν ξεσπούν κατά της οργάνωσης!

Κιβωτός του Κόσμου: Επώνυμοι που βοηθούσαν ξεσπούν κατά της οργάνωσης!

Οργισμένη η Ρούλα Κορομηλά

Σοκ έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις σχετικά με την καταγγελία που έκανε 19χρονος για περιστατικά βιασμών και κακοποίησης με θύματα ανήλικους στην Κιβωτό του Κόσμου.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν βοηθήσει κατά καιρούς τη ΜΚΟ, ανάμεσά τους και επώνυμοι από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Οργισμένη η Ρούλα Κορομηλά

Την οργή της εξέφρασε η Ρούλα Κορομηλά μέσα από το Twitter της:

«Στήριζα την Κιβωτό του Κόσμου έμπρακτα από τα πρώτα χρόνια ίδρυσής της, πληρώνοντας ακόμα και τα ενοίκια του χώρου και υποστηρίζοντας τα παιδιά με κάθε τρόπο» και πρόσθεσε: «Αν όσα τραγικά, αποτρόπαια έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας που αφορούν τα παιδιά ισχύουν, νιώθω οργή και απογοήτευση». Κώστας Κρομμύδας: «Είχα βοηθήσει με πολλούς τρόπους, αισθάνομαι απογοήτευση»

Ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας, Κώστας Κρομμύδας, εξέφρασε την αγανάκτησή του σχετικά με τις καταγγελίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου.

Με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει πως νιώθει απογοήτευση μετά τις καταγγελίες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η «Κιβωτός του Κόσμου» έγινε «Κιβωτός του Τρόμου».

«Η κιβωτός του κόσμου έγινε κιβωτός του τρόμου για κάποια παιδιά… Έχοντας βοηθήσει στο παρελθόν με πολλούς τρόπους το συγκεκριμένο ίδρυμα, αισθάνομαι απογοήτευση, αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να προστατέψουμε όλα αυτά τα ανυπεράσπιστα παιδιά» έγραψε ο Κώστας Κρομμύδας στο Twitter.

Η κιβωτός του κόσμου έγινε κιβωτός του τρόμου για κάποια παιδιά… Έχοντας βοηθήσει στο παρελθόν με πολλούς τρόπους το συγκεκριμένο ίδρυμα, αισθάνομαι απογοήτευση, αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να προστατέψουμε όλα αυτά τα ανυπεράσπιστα παιδιά. #Κιβωτος_του_κοσμου

— kostas krommydas (@KostasKrommydas) November 18, 2022 Κιβωτός του Κόσμου: Ο πάτερ Αντώνιος απαντά πρώτη φορά στις καταγγελίες

Το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Super Κατερίνα» μίλησε ο Πατέρας Αντώνιος. «Είμαι πολύ θλιμμένος και στεναχωρημένος με όλα αυτά που ακούω. Εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας, 25 χρόνια, στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Μάθαμε από ένα δημοσίευμα όλα αυτά και δεν γνωρίζω τίποτα παραπάνω. Αυτό που μπορώ να πω είναι το εξής. Εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα. Είναι από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία, που δεν ήξεραν τα όρια, παιδιά που θέλουν να παραβατούν και η “Κιβωτός”, με όλο το επιστημονικό προσωπικό και με εξειδικευμένους ψυχολόγους και ψυχιάτρους, το πρώτο πράγματα που προσπαθεί να κάνει είναι να τους θεραπεύσει το τραύμα» ανέφερε αρχικά. «Το τραύμα είναι η απώλεια του φυσικού γονιού κι αυτό δεν μπορούν να το συγχωρέσουν σε εμάς που ασχολούμαστε, ότι δηλαδή πήραμε τη θέση αυτή».

Και συνέχισε ο Πατέρας Αντώνιος: «Δεν ξέρουμε το όνομα του ανθρώπου που κατηγορείται. Έχουμε πάρει τηλέφωνο και ζητήσαμε στοιχεία τα οποία δεν έχουμε λάβει. Έχω καταλάβει ποιο είναι το παιδί, αλλά δεν έχουμε το όνομά του. Στην Κιβωτό έχουμε πολύ κόσμο που δουλεύει και το προσωπικό είναι αρκετά άτομα.Με τους ψυχολόγους που έχουμε και τους κοινωνικούς λειτουργούς κάνουμε εκπαίδευση και τους ζητάμε να τηρήσουν τη γραμμή και όλη την πείρα και την εμπειρία να τους την περάσουμε για να μπορούν να υπηρετήσουν το παιδί».

«Πέφτω από τα σύννεφα. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά κι εμείς να μην τα γνωρίζουμε. Η Κιβωτός είναι η ζωή μου. Συζητάμε, σκεφτόμαστε, για ποιον ίσως πρόκειται», πρόσθεσε.