Food Pass: Εξετάζεται νέο επίδομα 300 ευρώ για σούπερ μάρκετ!

Food Pass: Εξετάζεται νέο επίδομα 300 ευρώ για σούπερ μάρκετ!

Μετά το Fuel Pass ένα ακόμα μέτρο που πιθανόν να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι και το Food Pass για την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των πολιτών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» πρόκειται για οικονομική ενίσχυση, ύψους 300 ευρώ και θα αφορά περίπου ένα εκατομμύριο καταναλωτές.

Θα πρόκειται για ένα στοχευμένο βοήθημα που θα αφορά στην κάλυψη των αναγκών για τρόφιμα, στα πρότυπα του Fuel Pass, ώστε να αντιμετωπιστεί η έκρηξη της ακρίβειας.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι το ποσό αναμένεται να καταβληθεί ως έκτακτο επίδομα μέχρι τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. ΔΕΘ: Ποια άλλα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

Στα μέτρα που εξετάζονται είναι επίσης η αύξηση τουλάχιστον 20% του κονδυλίου που θα διατεθεί φέτος για επίδομα θέρμανσης σε σχέση με την περσινή σεζόν, με την ταυτόχρονη αύξηση των εισοδηματικών ορίων στην περιοχή των 40.000 έως 45.00 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας όπως ισχύει σήμερα για το επίδομα καυσίμων (Fuel Pass).

Παράλληλα, επί τάπητος βρίσκεται και η παροχή κινήτρων για μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.