Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα ποσά της επιδότησης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις!

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα ποσά της επιδότησης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις!

Σε νέες ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο προέβη το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, η κυβέρνηση θα διαθέσει 1,9 δισ. ευρώ για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο.

«Θα έχουμε έναν χειμώνα γεμάτο δυσκολίες», ανέφερε χαρακτηριστικά στις ανακοινώσεις του ο Κώστας Σκρέκας και πρόσθεσε ότι οι ανακοινώσεις της Gazprom ότι θα διακόψει την παροχή έχει εκτινάξει τις τιμές του φυσικού αερίου. «Εχουμε εξασφαλίσει επάρκεια σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια», τόνισε.

Επιδότηση ρεύματος: Τι θα ισχύει για τα νοικοκυριά

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Αφορά σε περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές.

Συγκεκριμένα:

Tον Σεπτέμβριο απορροφάτε το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά με την επιδότηση να φθάνει τα 639 ευρώ/MWh.

Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ ανέρχεται στα 677 ευρώ τον Σεπτέμβριο, απορροφώντας σχεδόν το 100% της αύξησης.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Σεπτέμβριο, ανέρχεται στα 748 εκατ. ευρώ. Επιδότηση ρεύματος: Τι θα ισχύει για τα μη Οικιακά Τιμολόγια

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh απορροφώντας το 89% της αύξησης.

Το μέτρο αυτό αφορά σε 1.250.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία κλπ και υπολογίζεται στα 401 εκατ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο.

Για όλες τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές με ισχύ > 35kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 342 ευρώ/MWh.

Για το Αγροτικό Τιμολόγιο η επιδότηση προσδιορίζεται στα 639 ευρώ/MWh απορροφώντας το 90% της αύξησης.