Δημήτρης Λιγνάδης: Aπο ώρα σε ώρα αποφυλακίζεται – Χαμός στο twitter για την απόφαση!

Δημήτρης Λιγνάδης: Aπο ώρα σε ώρα αποφυλακίζεται – Χαμός στο twitter για την απόφαση!

Το δικαστήριο όρισε ομόφωνα περιοριστικούς όρους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές και εγγύηση 30.000 ευρώ (έως 29/7). «Ντροπή σας, ξεφτίλες. Εχετε παιδιά αφήνετε ελεύθερο ένα βιαστή παιδιών» φώναξαν παρευρισκόμενοι μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιουλίου, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι εξασφάλισε την χρηματική εγγύηση των 30.000 ευρώ που είχε οριστεί για την αποφυλάκισή του.

«Η τακτική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο Δημητρης Λιγνάδης είναι αθώος και πως μέρος των ενόρκων τον καταδίκασε» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του, Αλέξης Κούγιας. Ο κ. Κούγιας στις δηλώσεις μετά τη λήξη της δίκης Λιγνάδη είπε: «Για όλες τις πράξεις η τακτική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο κ. Λιγνάδης είναι αθώος. Τον καταδίκασε ένα μέρος των ενόρκων. Θεωρώ δικαιολογημένη αυτή την επιλογή γιατί όταν επί 18 μήνες υπάρχει ένας βομβαρδισμός με μία παντελή καταρράκωση του τεκμηρίου αθωότητας από δημοσιογράφους, από παρουσιαστές, από influencer, όπως τους λένε τελευταία γιατί μαθαίνω κι εγώ καινούργιες λέξεις, από οποιοδήποτε μπορούσε να πει κάτι κακό εναντίον του Λιγνάδη.

Όποιος τολμούσε να πει κάτι υπέρ του κ. Λιγνάδη την επομένη ημέρα ήταν στο βάραθρο, ήταν στον Καιάδα, με αποκορύφωμα αυτό που συνέβη με τον κ. Ρουβά που η κυρία Ακρίτα είπε ότι σήμερα τελείωσε η καριέρα του γιατί τόλμησε να μιλήσει και να πει δύο καλές λέξεις για τον κ. Λιγνάδη.Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι το εξής μόνο. Επειδή κάποιοι όταν στην αρχή της υποθέσεως αυτής μίλησαν για κατασκευή προσπάθησαν κάποιοι να λοιδορήσουν την άποψη μου. Σήμερα η τακτική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ήταν κατασκευή και σκευωρία.Η απόφαση των ενόρκων που τον καταδίκασε είναι σεβαστή όμως να γνωρίζεται ότι, όπως είπα και την πρώτη ημέρα που ανέλαβα την υπόθεση που η δικογραφία ήταν μόνο επτά σελίδες, ο Λιγνάδης είναι αθώος και στο δεύτερο βαθμός θα κηρυχθεί πανηγυρικά αθώος. Αυτό δέχτηκε και η πλειοψηφία του δικαστηρίου σήμερα, πάλι με την πλειοψηφία των τακτικών δικαστών που θεώρησαν ότι εάν έμενε στη φυλακή μέχρι να γίνει η έφεση του θα ήταν άδικο για τον Λιγνάδη».

Από την πλευρά της η εκ των συνηγόρων των θυμάτων για τους βιασμούς των οποίων καταδικάστηκε ο ηθοποιός, Μαρία Κουρτέση, δήλωσε πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές και συνέστησε ψυχραιμία καθώς εκκρεμεί η έφεση της πολύκροτης υπόθεσης Ο έτερος συνήγορος των άλλων δύο καταγγελλόντων, κ. Γιάννης Βλάχος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι προσανατολίζονται στην άσκηση έφεσης ως προς το αθωωτικό σκέλος της απόφασης, θέμα που θα κριθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δημήτρης Λιγνάδης: Σάλος στο twitter για την απόφαση

Στο άκουσμα της απόφασης υπήρξαν αντιδράσεις μέσα στο δικαστήριο και κάποιοι φώναζαν στην πρόεδρο «ντροπή σας, έχετε παιδιά αφήνετε ελεύθερο ένα βιαστή παιδιών». Αλλά και στο Twitter, οι χρήστες έσπευσαν να δείξουν τον αποτροπιασμό τους για την εν λόγω απόφαση λέγοντας πως «δεν υπάρχει δικαιοσύνη» και πως «σίγουρα, δεν είναι τυφλή».

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας στο Facebook αρχικά έγραψε «Ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης. Σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη κι αυτό που αποφάσισε είναι μήνυμα για έναν καθαρότερο κόσμο, χωρίς κακοποιητικές εξουσίες και προσβολές της ελευθερίας του ατόμου», για να προσθέσει αργότερα: «Ένοχος μεν, ελεύθερος με αναστολή έξω. Σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Τα υπόλοιπα στην κρίση του κάθε πολίτη αυτής της δημοκρατικής χώρας».