The Waiter ::: H πρώτη ελληνική ταινία του Netflix με τον Άρη Σερβετάλη!

The Waiter ::: H πρώτη ελληνική ταινία του Netflix με τον Άρη Σερβετάλη!

Το The Waiter, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Στηβ Κρικρή, έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2018. Από τότε έχει παίξει σε 40 ακόμα διεθνή φεστιβάλ.

Σήμερα, μετά από την διανομή του στις αίθουσες, τα 4 βραβεία Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (αλλά κι ακόμα περισσότερα βραβεία στα φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Raindance, Beijing, Evolution Mallorca, New York Greek Festival, Sao Paulo), έρχεται ακόμα μία μεγάλη επιτυχία της ταινίας: το Netflix αναλαμβάνει να το παρουσιάσει στο ευρωπαϊκό κοινό.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, όπου στον λογαριασμό του στο LinkedIn έγραψε The First Greek Film On Netflix Across #Europe / Η πρώτη ελληνική ταινία στο Netflix. Κατά μήκος της Ευρώπης.

Από τον Ιούνιο λοιπόν, το The Waiter είναι διαθέσιμο από τη δημοφιλή πλατφόρμα σε 23 ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία/Σλοβακία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Μην το αναζητήσετε όμως στο ελληνικό Netflix – στην Ελλάδα τα δικαιώματα έχει ακόμα το Cinobo.

Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής:

O Ρένος είναι ένας 40χρονος σερβιτόρος – επαγγελματίας, αφοσιωμένος, σχολαστικός. «Σερβίρω» σημαίνει προσφέρω υπηρεσία κι όλη η ζωή του μοιάζει ακριβώς αυτό. Με προσοχή στη λεπτομέρεια, προσφέρει σχολαστική υπηρεσία – στους πελάτες του (ακόμα κι από τον τρόπο που τακτοποιεί την παραγγελία στο δίσκο), στα φυτά του (το διαμέρισμά του στους Αμπελόκηπους είναι μία ζούγκλα από φυτά εσωτερικού χώρου), στα ρούχα του (ξέρει τι πρέπει να κάνει πριν το σιδέρωμα «για να μη χαθεί η τσάκιση στο παντελόνι»).

Από τη στιγμή που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι το πρωί, η ρουτίνα του είναι δεδομένη, η ζωή του είναι σε τάξη. Μοναδική του διέξοδος η ζωγραφική (σκιτσάρει τα φύλλα των φυτών του για να χαλαρώνει) και η συλλογή άχρηστων trivia για τη ζωή και τον κόσμο. Όταν όμως άθελά του γίνεται μάρτυρας ενός εγκλήματος, όλα ανατρέπονται. Κι εκείνος πρέπει να επιλέξει αν θα επιστρέψει στην ασφάλεια της μοναξιάς του ή θα πάψει να υπηρετεί τους άλλους και θα τολμήσει να αλλάξει ζωή.

Ο Στηβ Κρικρής, στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, καταθέτει ένα στιλιζαρισμένο νεο-νουάρ, ένα θρίλερ που δεν εστιάζει τόσο στο ίδιο το έγκλημα, όσο στην ψυχοσύνθεση του κεντρικού ήρωά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Coti K, ο οποίος βραβεύθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου με το Βραβείο Tiantan

Καλύτερης Μουσικής και στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής.

Συντελεστές

Σενάριο/Σκηνοθεσία/Παραγωγή: Στηβ Κρικρής

Συμπαραγωγός: Νικόλας Αλαβάνος

Πρωταγωνιστούν οι: Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Στάνκογλου, Κιάρα Γκενσίνι, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Αντώνης Μυριαγκός, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Γλάστρας, Ελεάνα Φινοκαλιώτη.

Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας

Σκηνογράφος: Κώστας Παππάς

Μουσική: CotiK

Πηγή: Δελτίο Τύπου