Κορωνοϊός: Τέταρτη δόση από Σεπτέμβριο «βλέπει» ο Πλεύρης!

Κορωνοϊός: Τέταρτη δόση από Σεπτέμβριο «βλέπει» ο Πλεύρης!

Τι θα γίνει με τις μάσκες στα πλοία

 

 

 

Την εκτίμηση ότι από τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί και τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης.

«Θα θέλαμε και στον κορονοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι.

«Θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό θα γίνει με τον τρόπο που γίνεται και στη γρίπη. «Θα ξεκινήσει με βάση την ηλικία, θα επεκταθεί στις ευάλωτες ομάδες και στη συνέχεια στον γενικό πληθυσμό», εξήγησε.

Όπως επισήμανε ο κ. Πλεύρης, το εάν θα είναι υποχρεωτική η τέταρτη δόση «θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας».

Θα επανέρθουν κάποια μέτρα το φθινόπωρο

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν από το φθινόπωρο ορισμένα περιοριστικά μέτρα, τα οποία καταργήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

«Κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα, η μάσκα που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δε βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα», είπε.

Τι θα γίνει με τις μάσκες στα πλοία

Ο κ. Πλεύρης ερωτήθηκε και για τη χρήση μάσκας στα πλοία.

«Εδώ υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα. Στο αεροπλάνα δεν είναι υποχρεωτική και όποιος κατέβει από αεροπλάνο και μπει σε πλοίο, που είναι έχει και εξωτερικούς χώρους, πρέπει να φορέσει. Θα το εξετάσει η Επιτροπή αυτή την εβδομάδα το θέμα. Η λογική ήταν όπου έχουμε αριθμημένες θέσεις, υπάρχει δυνατότητα να μείνουμε στη σύσταση. Σε άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις, η μάσκα είναι υποχρεωτική».