Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από 1η Μαΐου!

Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από 1η Μαΐου!

Χωρίς self test στα σχολεία οι μαθητές μετά το Πάσχα!

 

 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε στις 11:00 τις κυβερνητικές αποφάσεις για την άρση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, δηλαδή θα μπορούν όλοι να μπαίνουν ελεύθερα, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, αίρεται ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων στους εσωτερικούς χώρους και επανέρχεται η πληρότητα σε όλους τους χώρους στο 100%

Η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική μέχρι τις 31 Μαΐου.

Όσον αφορά τα σχολεία, από την 1η Μαΐου μπαίνει τέλος και στα self test για τους μαθητές, δηλαδή δε θα χρειαστεί να κάνουν τεστ μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου θα υποβάλλονται σε ένα rapid test την εβδομάδα. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβιο.

Όσον αφορά το Πάσχα, όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, θα εορταστεί με τα σημερινά μέτρα με μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

«Θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους», είπε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως μετά από 2 χρόνια πανδημίας θα λάβουν χώρα όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και θα γιορτάσουμε το Ορθόδοξο Πάσχα κανονικά, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Η επανεξέταση των μέτρων θα γίνει τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.