Στέφανος Τσιτσιπάς: «Οι γυναίκες να παίζουν μέχρι το 5ο σετ, αφού… πληρώνονται το ίδιο»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Οι γυναίκες να παίζουν μέχρι το 5ο σετ, αφού… πληρώνονται το ίδιο»

Ο Έλληνας πρωταθλητής και νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης,Στέφανος Τσιτσιπάς, μίλησε στην ιστοσελίδα του εξωτερικού «First Sportz» και για καόμη μία φορά προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις του.

 

Εκεί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πρότεινε οι τενίστριες να αγωνίζονται μέχρι και το 5ο σετ σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί, και όχι μέχρι το 3ο που ισχύει σήμερα, καθώς όπως είπε, πληρώνονται το ίδιο με τους άντρες, άρα θα πρέπει να ισχύουν ακριβώς οι ίδιοι κανόνες.

«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5.

Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δεν ξέρω. Ισως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα γκραν σλαμς τουλάχιστον.

Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα σλαμς. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Oι δηλώσεις του Έλληνα τενίστα, φαίνεται όμως πως δεν άρεσαν στην Τσέχα πρωταθλήτρια, Καρολίνα Πλίσκοβα που δημοσίευσε στο instagram screenshot από τη συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά, χρησιμοποιώντας ειρωνικά «emojis».