Πέτρος Φιλιππίδης: Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις των δύο γυναικών!

Πέτρος Φιλιππίδης: Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις των δύο γυναικών!

Δεκτό έκανε το δικαστήριο το αίτημα των δυο εκ των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ώστε να καταθέσουν στο ακροατήριο κεκλεισμένων των θυρών.

 

Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε πως η κατάθεσή τους θα πρέπει να δοθεί κεκλεισμένων των θυρών, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι κατά αυτό το τρόπο θα μπορέσουν να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στα περιστατικά που καταγγέλλουν.

Μετά από την απόφαση αυτή οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν από την αίθουσα και ξεκίνησε η κατάθεση της γυναίκας.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην δοθεί η κατάθεση των δυο καταγγελλουσών κεκλεισμένων των θυρών, διότι, όπως ανέφερε, οι καταγγελίες τους έχουν δημοσιευθεί ήδη. Ως εκ τούτου, όπως τόνισε η εισαγγελέας, δε θα υπάρξει περαιτέρω θυματοποίησή τους με την κατάθεσή τους στο ακροατήριο με δημοσιότητα.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση, όταν η συνήγορός του, Κική Μπακιρτζίδου, αντιτάχθηκε στο αίτημα των δύο εκ των τριών καταγγελλουσών για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών.

Η Α.Μ, η οποία έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση από τον ηθοποιό, ζήτησε η κατάθεση της να γίνει κεκλεισμένων των θυρών διότι εξετάζονται σοβαρότατα αδικήματα και «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασυρμού της», ενώ το ίδιο αίτημα υπέβαλε και η Α.Γ, η οποία έχει καταγγείλει την απόπειρα βιασμού της μέσα σε αυτοκίνητο.

«Εκτίθεστε κύριες μου, ποικιλοτρόπως και δεν μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο», ανέφερε η κ. Μπακιρτζίδου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των νεαρών γυναικών αλλά και των συνηγόρων τους.

«Δε σέβεστε τα θύματα… Ντροπή», ήταν η απάντηση του Αλέξανδρου Μίντζια συνηγόρου πολιτικής αγωγής.

Η ένταση συνεχίστηκε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε να μη γίνει δεκτό το αίτημα για διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών.

«Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, τις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους.

Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος;

Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας…», κατέληξε.