Παπαχαραλάμπους, Παπούλια, Δροσάκη, Αναστασοπούλου στη δίκη Φιλιππίδη!

Παπαχαραλάμπους, Παπούλια, Δροσάκη, Αναστασοπούλου στη δίκη Φιλιππίδη!

Ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η εκδίκαση της υπόθεσης του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες.

 

Ο ηθοποιός, πριν έναν χρόνο, την περίοδο που το ελληνικό #meToo άρχισε να φέρνει στην επιφάνεια δεκάδες υποθέσεις, καταγγέλθηκε από τα φερόμενα θύματα για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο καλλιτέχνης, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από εμβληματικούς κωμικούς ρόλους που ερμήνευσε, είναι αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες βαριάς σεξουαλικής βίας, σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, για τις οποίες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Ιούλιο.

Η δίκη διεξάγεται σε αίθουσα ακριβώς δίπλα από την αίθουσα που διεξάγεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία συνεχίζεται σήμερα.

Ο Φιλιππίδης που έχει μεταφερθεί εδώ και μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού από το κατάστημα Τριπόλεως, δε βρίσκεται σήμερα στην δικαστική αίθουσα, καθώς επικαλείται σοβαρό παθολογικό πρόβλημα υγείας. Αυτός είναι και ο λόγος που θα αιτηθεί στο δικαστήριο τη διακοπή της δίκης για λίγες ημέρες.

«Ο κ. Φιλιππίδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση», ανέφερε στο Δικαστήριο ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος εκφράζοντας την πρόθεση του να ζητήσει ολιγοήμερη διακοπή.

Ωστόσο, πολλοί ήταν οι ηθοποιοί που βρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο. Ανάμεσά τους η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Ζέτα Δούκα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Εβελίνα Παπούλια.

Για την υπόθεση αναμένεται να εξεταστούν περίπου 10 μάρτυρες μεταξύ των οποίων τρεις γνωστές στο κοινό ηθοποιοί, οι οποίες κλήθηκαν από τις παθούσες να εισφέρουν από το βήμα του μάρτυρα γεγονότα που αφορούν τον κατηγορούμενο. Πρόκειται για τις κ. Κάτια Δανδουλάκη, Εβελίνα Παπούλια και Λένα Δροσάκη.

Η τελευταία, όπως η κ. Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, έχουν καταγγείλει τον κατηγορούμενο και δημόσια αλλά και στο πειθαρχικό όργανο του ΣΕΗ, για συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές οι οποίες ωστόσο δεν ερευνήθηκαν ποινικά λόγω παραγραφών.