Τέλος η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 5/3!

Τέλος η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 5/3!

Τέλος η μάσκα από το Σάββατο στους εξωτερικούς χώρους – Άσχημα νέα για τους ανεμβολίαστους

Άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, φέρεται να εισηγείται η Επιτροπή που συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου.

Ωστόσο, οι ειδικοί απευθύνουν την ισχυρή σύσταση για χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, άτομα με παράγοντες κινδύνου σοβαρής νόσησης και ανεμβολίαστους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την μάσκα στους εξωτερικούς χώρους την «πετάμε» από το προσεχές Σάββατο, 05.03.2022.

Σημειώνεται, ότι η χρήση της μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική και για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα επιστρέψει στο 100%.

Πρόκειται για ακόμα ένα βήμα προς τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ουσιαστικά να προαναγγέλλει την συγκεκριμένη εξέλιξη λίγες ώρες νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Τουλάχιστον μέχρι τον Φθινόπωρο πάμε σε μια φθίνουσα πορεία της επιδημίας κορωνοϊού και για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί όλα τα περιοριστικά μέτρα», ανέφερε ο Υπουργός, ενώ εκτίμησε ότι για τους ανεμβολίαστους δεν φαίνεται να υπάρχει το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι «πάμε για ένα κανονικό Πάσχα και ένα ακόμη πιο κανονικό καλοκαίρι», ενώ προέβλεψε ότι σταδιακά θα αρθούν και τα περιοριστικά μέτρα για την είσοδο των τουριστών στην Ελλάδα, ενόψει και των διακοπών του καλοκαιριού.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο υπουργός Υγείας