Αυτές είναι οι ιδέες Γουργουλιάνη για την επόμενη μέρα της πανδημίας!

Αυτές είναι οι ιδέες Γουργουλιάνη για την επόμενη μέρα της πανδημίας!

Σκεπτόμενος την επόμενη ημέρα της πανδημίας, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης ανάρτησε κάποιες ιδέες του σχετικά με αυτή, ενώ μας παρουσίασε σε σχήμα την πορεία της πανδημίας στην Αγγλία, όπως γίνεται αντίστοιχα και στην πατρίδα μας.

Δείτε την ενδιαφέρουσα ανάρτησή του:

Το σχήμα που ακολουθεί δείχνει την πορεία της πανδημίας στην Αγγλία. Αντίστοιχα και στην πατρίδα μας, σχεδόν το 80% των ενηλίκων είναι εμβολιασμένο, έχουμε προχωρήσει στη τρίτη δόση, ενώ με τη μετάλλαξη Όμικρον, σχεδόν το 40% του πληθυσμού έχει μολυνθεί.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία τις τελευταίες εβδομάδες με νοσηλευόμενους ηλικιωμένους με συνοσηρότητες, καθιστά επιτακτική προτεραιότητα την προστασία τους με υποχρεωτικό εμβολιασμό και γρήγορα τεστ ανίχνευσης του κορονοιού στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους , για να εμποδίσουμε τη μετάδοση. Φαίνεται ότι ο μεγάλος αριθμός των μολύνσεων που ανακοινώνεται κάθε μέρα , σε άλλη όμως ηλικιακή ομάδα τους νεότερους, έχει καταστήσει την ιχνηλάτηση των επαφών ήδη αδύνατη. Προτείνεται για τους νεότερους και ιδιαίτερα τους εμβολιασμένους να κάνουν δωρεάν διαγνωστικά τεστ μόνο όταν έχουν συμπτώματα, που θα συνταγογραφούνται από το γιατρό τους. Σε εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους, εστιατόρια, γήπεδα, φεστιβάλ, μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους, με τη μάσκα σε αυτή την περίπτωση να είναι απαραίτητη. Οι περιορισμοί στα ταξίδια μεταξύ χωρών με το ίδιο επιδημιολογικό φορτίο , όπως και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι μάλλον δεν χρειάζονται . Τους επόμενους μήνες ενισχύουμε το σύστημα υγείας, το βγάζουμε από την επικέντρωσή του σε μία νόσο και το προετοιμάζουμε για την ενδημική φάση της νόσου που αναμένεται και τα επόμενα χρόνια να αντιμετωπίσει αρκετούς ασθενείς.