Τζένη Μπότση: «Τον έβλεπα και πάθαινα κρίσεις πανικού»(video)

Τζένη Μπότση: «Τον έβλεπα και πάθαινα κρίσεις πανικού»(video)

Η σεξουαλική παρενόχληση, η συγγνώμη και η συγκίνηση της Φαίης Σκορδά

Εξομολόγηση καρδιάς έκανε η Τζένη Μπότση μιλώντας για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου.

Η ηθοποιός πήγε καλεσμένη στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και η εξομολόγησή της για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί στο παρελθόν συγκίνησε τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

Μάλιστα, αποκάλυψε και τον όρο που είχε βάλει στις δουλειές της, αυτός ο άνθρωπος να μην έρθει ποτέ σε επίσημη πρεμιέρα της στο θέατρο.

«Μια μέρα πριν το καταγγείλω δημόσια ενημέρωσα την οικογένεια μου ότι έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ότι θα βγω να το πω. Τους είπα από ποιον άνθρωπο, αλλά δεν τους είπα λεπτομέρειες. Δυστυχώς, τις λεπτομέρειες τις έμαθαν από την τηλεόραση. Ήταν πολύ συγκινητικό και για τη μητέρα μου και για τον πατέρα μου. Η μαμά μου μού ζήτησε συγγνώμη… Φοβόμουν πως αν μιλούσα στη μαμά μου δε θα με άφηνε να παίξω στο θέατρο ούτε και να ξαναδώ θέατρο. Δε φταίει εκείνη, το έκανε με όλη της την αγάπη. Θύμωσα που μου ζήτησε συγγνώμη. Αυτή η μάνα που με έχει μεγαλώσει με τόση αγάπη μου ζητάει συγγνώμη;

Έχω πάρει τη συγγνώμη της κοινωνίας και αυτό μου αρκεί. Βλέπω πια πως τα νέα παιδιά έχουν τσαμπουκά, γιατί τα μεγαλώνουν νέες γενιές, χωρίς να φοβούνται.

Όταν μου συνέβη το περιστατικό, νόμιζα ότι συνέβη μόνο σε μένα. Δεν πίστευα ότι είχα προκαλέσει, αλλά φοβόμουν μη μου ξανασυμβεί. Φοβόμουν τον ίδιο άνθρωπο μη μου το ξανακάνει ή μου κάνει κάτι άλλο» είπε αρχικά η Τζένη Μπότση.

«Όταν τον έβλεπα ξαφνικά στον δρόμο πάθαινα τρόμο και κρίσεις πανικού. Έφευγα μακριά. Πάντα στις δουλειές μου όταν ερχόταν η στιγμή για τις επίσημες πρεμιέρες έλεγα δε θέλω να έρθει αυτός. Το έθετα ως όρο. Τα ξέρανε από κάποια στιγμή και μετά… Ξεκινήσαμε τρεις γυναίκες και τώρα φτάσαμε 21. Το ίδιο μοτίβο… », πρόσθεσε η ηθοποιός.