Μαρία Θεοδωρίδου(πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών):Η αποτελεσματικότητα της 3ης δόσης στο 50%!

Μαρία Θεοδωρίδου(πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών):Η αποτελεσματικότητα της 3ης δόσης στο 50%!

Και κάπου εδώ αρχίζει το μπέρδεμα και η σύγχυση στην κοινή γνώμη όταν οι ίδιοι επιστήμονες που μας έλεγαν ότι αν εμβολιαστούμε με δύο και τρεις δόσεις θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας, τώρα μας λένε ότι είναι απογοητευμένοι.

Τι μας είπε η αξιότιμη κυρία Θεοδωρίδου μετά από τόσους εμβολιασμούς και τόση κινητοποίηση και τόσα πρόστιμα και τόσο μεγάλες καμπάνιες; Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, μας είπε ξεκάθαρα πως η τρίτη δόση προστατεύει από την εισαγωγή και τη βαριά νόσηση από κορονοϊό, αλλά δεν βοηθάει στο «χτίσιμο» της ανοσίας.

Σα να λέμε ότι όσοι κάναμε 3 δόσεις έχουμε 50% πιθανότητες να νοσήσουμε. Άρα τα όσα μας έλεγαν τους προηγούμενους μήνες περί υγειονομικής θωράκισης τι ήταν; Παραμύθια της χαλιμάς ή λάθος εκτιμήσεις; Μας είπε επίσης σήμερα η κυρία Θεοδωρίδου ότι η επιστημονική κοινότητα είναι προβληματισμένη για το αν έχει αποτελεσματικότητα ο συνεχής εμβολιασμός με νέες δόσεις.

Αυτό δηλαδή που θα κάνουν τώρα στο Ισραήλ με την 4η δόση. Για την ακρίβεια είπε οτι για την τέταρτη δόση, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως οι επαναλαμβανόμενοι εμβολιασμοί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αποτελούν μια βιώσιμη στρατηγική.

Τώρα λοιπόν αρχίζουν τα δύσκολα διότι όταν βάζεις τον πήχη πολύ ψηλά με τσιτάτα περί επιχειρήσεων ελευθερίας και περί ανοσίας του πληθυσμού και στο τέλος περνάς τον πήχη από κάτω, φουντώνεις το αίσθημα της ανασφάλειας και της αντίδρασης του πληθυσμού. Η οργή αυτή τη φορά θα έρθει από τους εμβολιασμένους, να το θυμάστε.

πηγή:newsbomb.gr