Οικονόμου: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για τέταρτη δόση εμβολίου για όλους!

Οικονόμου: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για τέταρτη δόση εμβολίου για όλους!

Προβληματισμός σε κυβέρνηση για τους 800.000 που δεν έχουν κάνει 3η δόση

Τον προβληματισμό της κυβέρνησης για τους περισσότερους από 800.000 συμπολίτες μας δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό εξέφρασε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Μας προβληματίζει το γεγονός πως πάνω από 800.000 πολίτες δεν έχουν κάνει ακόμη την τρίτη δόση ενώ είναι δικαιούχοι. Μας προβληματίζει, όχι μόνο για να συνεχίσουν να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων, αλλά για να έχουν κάλυψη απέναντι στην Όμικρον. Εκτός αυτού και ο αριθμός των θανάτων μας απασχολεί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κανένας σχεδιασμός για τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε για κόμη μια φορά έκκληση για να την αναμνηστική δόση, σε όσους δεν την έχουν κάνει.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι από την 1 Φεβρουαρίου, όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχουν παρέλθει 7 μήνες από τη δεύτερη δόση (ή από την πρώτη δόση σε μονοδοσικό εμβόλιο), δε θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι.

Σχετικά με την τέταρτη δόση, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για τις υπόλοιπες κατηγορίες πολιτών.

Παράλληλα, ανέφερε τον λόγο που παρατάθηκαν οι περιορισμοί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

«Παρατηρείται μία σταδιακή εκτόνωση, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς που μεταδίδουν τον ιό. Επίσης υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας , τόσο σε νοσηλείες λόγω όμικρον, όσο και στις ΜΕΘ λόγω της μετάλλαξης Δέλτα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας πως η πορεία μέσα από την πανδημία εξακολουθεί να είναι δύσκολη.

«Αυτά τα χαρακτηριστικά σταθμίζονται διαρκώς και μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις», σημείωσε.

Τι είπε για την άδεια ειδικού σκοπού

Σχετική με την άδεια ειδικού σκοπού και την μείωση του μισθού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «και για τους γονείς των παιδιών που νοσούν ισχύει ακριβώς το ίδιο για τους ανθρώπους που νοσούν και παίρνουν αναρρωτική άδεια».

Απαντώντας, μάλιστα, στις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξήγησε πως «το ίδιο ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ και το μέτρο αυτό προσαρμόστηκε στις ανάγκες της πανδημίας».