Από αύριο υποχρεωτική μάσκα παντού, διπλή σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ – Στο στόχαστρο ψυχαγωγία, διασκέδαση- Νέα μέτρα από Δευτέρα!

Από αύριο υποχρεωτική μάσκα παντού, διπλή σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ – Στο στόχαστρο ψυχαγωγία, διασκέδαση- Νέα μέτρα από Δευτέρα!

Μέτρα σε δόσεις ανακοίνωσαν ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα μέτρα άμεσης εφαρμογής που θα ισχύσουν από αύριο, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί:

Ματαιώνονται όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή διπλή μάσκα

Όσοι ταξιδιώτες επισκέπτονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας συστήνεται να υποβάλλονται εκ νέου σε τεστ την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους.

Σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Ειδικά οι νέοι, να αποφεύγουν τις επαφές με μεγαλύτερους τις μέρες που έπονται από συμμετοχή τους σε μαζικές εκδηλώσεις.

Η επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου για να συνεκτιμήσει τα νέα δεδομένα, όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας. Τα μέτρα που θα εξετάσουν οι επιστήμονες προκειμένου να ισχύσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου είναι τα εξής:

Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση, όπου ούτως ή άλλως η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους

Επέκταση τηλεργασίας

Απαγόρευση εισόδου θεατών στα γήπεδα

Αυστηρότερα μέτρα για τις μη αναγκαίες δραστηριότητες.

Αυστηροποίηση του πρωτοκόλλου για το κλείσιμο των σχολείων, ενδεχομένως και με μικρότερο αριθμό κρουσμάτων.