Πνίγεται στα χρέη η οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη – Υπάρχουν δάνεια του ύψους των…

Πνίγεται στα χρέη η οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη – Υπάρχουν δάνεια του ύψους των…

Κι ενώ όπως έγινε γνωστό η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, είναι πολύ άσχημα ψυχολογικά με την όλη κατάσταση, ήρθε κι άλλο ένα “χτύπημα” να την λυγίσει ακόμα περισσότερο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η οικογένειά του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τεργιάκη στο Πρωινό, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Όπως είπε ο δημοσιογράφος, υπάρχουν δάνεια μη εξυπηρετούμενα, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Η αποκάλυψη για την οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη

«Υπάρχει ένα τεράστιο χρέος, μια μεγάλη οφειλή σε τράπεζες. Πληροφορίες μου λένε ότι αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ένα ποσό που αφορά δάνεια επισκευαστικά κατοικιών και επαγγελματικά. Στα δάνεια αυτά είναι εγγυητές κοντινά πρόσωπα του ηθοποιού και σκηνοθέτη. Με την προφυλάκισή του, τα όποια σχέδια έμειναν πίσω, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με τις καταβολές των χρημάτων για τα δάνεια.

Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είναι απελπιστική. Είναι υποθηκευμένα τα τρία γνωστά ακίνητα: το πατρικό του ηθοποιού στο χωριό Κουκλιοί στα Ιωάννινα, η μεζονέτα στο Ψυχικό και ένα εξοχικό σπίτι στο Βραχάτι. Μάλιστα, 1-2 φορές έχει βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι στο Ψυχικό και το σταμάτησε η ίδια η οικογένεια», είπε ο Τάσος Τεργιάκης.

«Πρέπει να αγκαλιάσουμε το παιδί του Πέτρου Φιλιππίδη»

Στην εκπομπή Ποιος Είναι Πρωινιάτικα έκανε δηλώσεις το πρωί της Δευτέρας (29/11) ο Σωτήρης Χατζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον γιο του, Δημήτρη, ο οποίος όπως τόνισε δεν πρέπει να πάρει την ευθύνη για τις πράξεις του πατέρα του.

Με τις καταγγελίες για τον γνωστό ηθοποιό να πέφτουν "βροχή" τις τελευταίες μέρες, ο Σωτήρης Χατζάκης εξήγησε πως η κοινότητα των ηθοποιών πρέπει να βοηθήσει τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη για να προχωρήσει τη ζωή του και την καριέρα του.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας τεράστιος ηθοποιός, από τους καλύτερους που έχει το ελληνικό θέατρο. Μην συντρίψουμε το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αποδειχθούν οι κατηγορίες αυτές από τη δικαιοσύνη. Έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι αυτά έχουν συμβεί, τα κορίτσια αυτά τα γνωρίζουμε και ξέρουμε πολύ καλά τι λένε και πόσο αλήθεια έχουν αυτά που λένε και πόση βία έχουν υποστεί.

Αν θεωρήσουμε ότι αυτό έχει συμβεί, τότε στέκομαι στα λόγια του Σπύρου Μπιμπίλα, ότι νιώθουμε μια μεγάλη θλίψη, το ελληνικό θέατρο πενθεί για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη, που άφησαν τους δαίμονές τους να βγουν έξω.

Το παιδί του Πέτρου θα το αγκαλιάσουμε γιατί δεν έχει καμία ευθύνη. Το παιδί πρέπει να είναι το μέλλον, δεν είναι δυνατόν κληρονομικά να πάρει την ευθύνη και το μίασμα αυτό. Το παιδί είναι άλλος άνθρωπος, είναι νέος άνθρωπος και θα πρέπει να κοιτάξει τη δική του ζωή και να προχωρήσει μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο αγαπημένος ηθοποιός.