Ρεβεγιόν με μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Τι εξετάζεται για τις εκκλησίες;

Ρεβεγιόν με μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Τι εξετάζεται για τις εκκλησίες;

Νέα σύσκεψη της Επιτροπής – Στην Ιερά Σύνοδο ο Μητσοτάκης

Σχεδόν 10 μέρες απομένουν για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων με την ανησυχία των ειδικών να εντείνεται για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι μελέτες των επιστημόνων μέχρι τώρα λένε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα κι έτσι οι χώρες της Ευρώπης θωρακίζονται για να αποφύγουν νέα έξαρση ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Στη χώρα μας, η κυβέρνηση ευελπιστεί με την πίεση που ασκείται για τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών και σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες για την τρίτη δόση αλλά και τους περιορισμούς που έχουν τεθεί στους ανεμβολίαστους να ανακοπεί η αύξηση των νέων μολύνσεων.

Yπενθυμίζεται ότι από σήμερα, ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται όσοι πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μετά την παρέλευση επτά μηνών από τη δεύτερη δόση.

Τα μέτρα που εξετάζονται ενόψει των γιορτών

Η προσοχή στρέφεται αυτές τις μέρες στις εκκλησίες, όπου αναμένεται πλήθος πιστών να παραβρεθεί για τα Χριστούγεννα.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου παρών θα είναι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συζητηθούν ίσως συμπληρωματικά μέτρα που θα ισχύουν στις εκκλησίες. Μέχρι στιγμής, στις λειτουργίες μπορούν να παρευρίσκονται εμβολιασμένοι πολίτες και όσοι έχουν υποβληθεί σε rapid test 48 ωρών ή μοριακό 72 ωρών.

Πληροφορίες λένε πως θα επισημανθεί η ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων στους ναούς και να δοθεί το μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών προς τους πολίτες από Ιεράρχες.

Ρεβεγιόν και συγκεντρώσεις στα σπίτια - Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής

Μπορεί οι ανεμβολίαστοι να έχουν αποκλειστεί από τους κλειστούς χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας, όμως δεν αποκλείεται αυτό να οδηγήσει σε συγκεντρώσεις πολλών ατόμων σε σπίτια για το ρεβεγιόν.

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη για τον νέο «οδικό» χάρτη ενόψει των εορτών. Μπορεί νέες απαγορεύσεις να μην υπάρξουν, όμως ίσως να υπάρξουν αυστηρές συστάσεις για περιορισμένο αριθμό ατόμων στα σπίτια και αυξημένο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο πριν από τα ρεβεγιόν.

Ήδη η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στη διανομή δωρεάν self- test σε όλους τους πολίτες εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, προκειμένου να τα διενεργήσουν πριν από τα ρεβεγιόν. H χορήγηση ενός self- test για κάθε πολίτη έχει παραταθεί έως τις 18/12/2021 και ώρα 17:00. Ένα ακόμα self-test για κάθε πολίτη θα δοθεί κατά το χρονικό διάστημα 3 – 7 Ιανουαρίου.