Ποιοι θα πληρώσουν μισό πρόστιμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό;

Ποιοι θα πληρώσουν μισό πρόστιμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό;

50 ευρώ το πρόστιμο και για τον Ιανουάριο – Ποιοι εξαιρούνται…

Για όλους τους πολίτες που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και 31η Δεκεμβρίου 1961 είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από τις 16 Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Πρόστιμο 100 ευρώ: Πότε πέφτει στα 50 ευρώ

Η τροπολογία, η οποία προβλέπει πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα σε όσους δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση έως 16/1/22, κατατέθηκε στη Βουλή ενώ σημειώνεται ότι για τον Ιανουάριο, καθώς είναι ο μισός μήνας, το πρόστιμο καθορίζεται στα 50 ευρώ.

Το μισό πρόστιμο θα ισχύει και για τον μήνα που θα επιλέξουν οι πολίτες να εμβολιαστούν, αρκεί να πάνε στο ραντεβού τους το πρώτο 15ήμερο του εκάστοτε μήνα.

Δηλαδή, εάν ένας 65άρης κάνει την πρώτη δόση στις 5 Μαρτίου, θα πληρώσει 50 ευρώ για τον Μάρτιο και συνολικά 200 ευρώ (50 ευρώ για τον Ιανουάριο, 100 για τον Φεβρουάριο και 50 για τον Μάρτιο).

Όπως έχει ανακοινωθεί, τα πρόστιμα θα βεβαιώνονται από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) και θα πηγαίνουν για την ενίσχυση του ΕΣΥ, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι εξαιρούνται από το πρόστιμο

Από την επιβολή προστίμου 100 ευρώ τον μήνα εξαιρούνται:

(α) όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα εκατόν ογδόντα (180) ημερών από τη νόσηση

(β) όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

Μητσοτάκης: Θα μιλήσει στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών

Για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών θα μιλήσει σήμερα, στις 13.30 στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα πάρει τον λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας και αναμένεται να εξηγήσει εκ νέου τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση που «τον βασάνισε προσωπικά», αλλά κρίθηκε απαραίτητη.