Άδεια εμβολιαστικά κέντρα και ουρές για rapid test από ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε πολλές πόλεις της Ελλάδας!

Άδεια εμβολιαστικά κέντρα και ουρές για rapid test από ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε πολλές πόλεις της Ελλάδας!

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σχημάτισαν ουρές έξω από τα διαγνωστικά κέντρα, χθες, Δευτέρα, στην πρεμιέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, για τη διενέργεια rapid test.

 

 

 

Την ίδια ώρα, τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας παραμένουν άδεια, με τον αριθμό των πολιτών που παίρνουν την απόφαση να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού να είναι αισθητά μειωμένος.

Μέχρι και μία ώρα η αναμονή για rapid test από ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, ο χρόνος αναμονής για το πρώτο rapid test, το οποίο καλούνταν να πληρώσουν από την τσέπη τους οι εργαζόμενοι, ξεπερνούσε και τη μία ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, Δευτέρα, στις δημόσιες δομές του ΕΟΔΥ για τη διάγνωση του κορονοϊού, θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί πολίτες, ενώ θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test αντιγόνου κάθε εβδομάδα, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 10 ευρώ και θα βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους, ενώ γίνονται δεκτά μόνο όσα από τα τεστ πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Μετά τη διενέργεια του τεστ, ο εργαζόμενος θα πρέπει να επιδεικνύει ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ (από το gov.gr), η οποία θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

Ποιοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε δύο rapid test εβδομαδιαίως

Σε δύο υποχρεωτικά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα υποχρεούνται να υποβάλλονται εργαζόμενοι στους εξής τομείς:

· εκπαιδευτικοί

· ακαδημαϊκοί,

· εργαζόμενοι σε τουρισμό,

· εργαζόμενοι σε εστίαση,

· εργαζόμενοι σε τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές