«Πονοκέφαλος» για τους Λαρισαίους από τις ανατιμήσεις!

«Πονοκέφαλος» για τους Λαρισαίους από τις ανατιμήσεις!

Πραγματικός συναγερμός έχει σημαίνει στους πολίτες της Λάρισας καθότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αντιμετωπίσουν, όπως όλοι στη χώρα, τις αυξήσεις τόσο του ηλεκτρικού ρεύματος όσο και των τιμών σε βασικά αγαθά.

 

 

 

Η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος ειδικά που ενδέχεται να φτάσει στα ύψη, θα φέρει μεγάλο «πονοκέφαλο» στα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες αλλά και τους αγρότες. Αυτό με τη σειρά του θα προκαλέσει ένα ξέφρενο «ράλι» αύξησης τιμών στην καφεστίαση και θα κληθούν να το αντιμετωπίσουν τόσο οι πολίτες στην καθημερινότητα τους όσο και οι ιδιοκτήτες των εν λόγω καταστημάτων.

Οι αυξήσεις του ρεύματος, θα διατηρήσουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η Ελλάδα έχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο το πιο ακριβό ρεύμα.

Από την πλευρά της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ),προχωράει στην κατασκευή πληροφοριακού συστήματος δυναμικής ενημέρωσης και υποστήριξης των καταναλωτών.

Πρόκειται για την πλατφόρμα My RAE, η οποία θα λειτουργεί ως ένα άτυπο «παρατηρητήριο τιμών», με στόχο την καλύτερη προστασία των καταναλωτών

Όπως έγραφε χθες το cnn.gr σύμφωνα με στελέχη του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, τόσο οι βιομηχανίες όσο και οι αλυσίδες δεν μπορούν πλέον να απορροφήσουν τα αυξημένα κόστη και το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους οι τιμές στο ράφι θα έχουν αυξηθεί σημαντικά, με το ευμενέστερο σενάριο να κάνει λόγο για αυξήσεις γύρω στο 3%-4%, οι οποίες μάλιστα θα αφορούν σε όλα τα προϊόντα. Παράλληλα, αυξήσεις-φωτιά αναμένεται να πάρουν και οι τιμές στο ψωμί, με κάποια αρτοποιεία να το πωλούν ήδη έναντι 1,20-1,40 ευρώ το μισό κιλό από 0,80 ευρώ, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στην Κυριακάτικη έκδοση.