Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική -Καίγονται σπίτια, επιχειρήσεις, ΙΧ σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι!

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική -Καίγονται σπίτια, επιχειρήσεις, ΙΧ σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι!

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με τη φωτιά που κατακαίει την Αττική, καθώς γίνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι οι φλόγες καίνε σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.

 

 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους άνδρες τις πυροσβεστικής προκειμένου να σταματήσουν τη φωτιά και να σώσουν τις περιουσίες των πολιτών. Την ίδια στιγμή οι φλόγες πλησιάζουν την Μαλακάσα και εκεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής χτίζουν τείχος για να μην περάσει η φωτιά την εθνική Οδό.

Στις 13:44 η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έστειλε sms από το 112 σε όσους βρίσκονται στη Λίμνη Μαραθώνα και το Καλέντζι, καλώντας τους να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές προς Γραμματικό.

Σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών στη χώρα θα προχωρήσει στις 14:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Διακοπές ρεύματος σχεδόν σε όλη την Αττική

Με ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι σήμερα, 6 Αυγούστου 2021, αναμένεται να πραγματοποιηθούν μετά από σχετική εντολή του ΑΔΜΗΕ εκ περιτροπής διακοπές της ηλεκτροδότησης στην Αττική, οι οποίες είναι αναγκαίες για τη διατήρηση του ισοζυγίου παραγωγής/ζήτησης, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της ηπειρωτικής χώρας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έγκαιρης ενημέρωσης όλων των πολιτών. Κατά τη διάρκεια των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή στους πολίτες στα ακόλουθα:

-Να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους.

-Για λόγους ασφαλείας, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και άρα όλες οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».

Τέλος υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες παρακαλούνται κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να:

-Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).

-Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

Αγωνιώδεις προσπάθειες για να μην περάσει η φωτιά την Εθνική

Τη ραγδαία εξάπλωση της φωτιάς κατέγραψε η κάμερα του OPEN, καθώς μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα οι φλόγες έφτασαν σε σπίτια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Πυροσβέστες, εθελοντές και πολίτες δίνουν μάχη για να σβήσουν τις φλόγες. Μάλιστα κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως ό,τι δεν κάηκε χθες το βράδυ, θα καεί σήμερα έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση.

Εκρήξεις Στις Αφίδνες

Λίγο μετά τις 11:30 σημειώθηκαν ισχυρότατες εκρήξεις στις Αφίδνες σε επιχείρηση-εργοστάσιο αλουμινίου, στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος των διοδίων, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου.

Ειδοποιήσεις για εκκένωση περιοχών

Στις 11:05 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με γραπτό μήνυμα 112 κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή.

Λίγη ώρα αργότερα υπήρξε ειδοποίηση για εκκένωση και του οικισμού Σφενδάλη στη Μαλακάσα, εκκενώστε τώρα προς Ωρωπό μέσα Αθηνών-Ωρωπού.

Το sms για Καπανδρίτι-Πολυδένσδρι ανέφερε: «Αν βρίσκετε στο Πολυδένδρι ή το Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά».

Επίσης σε άλλο μήνυμα που εστάλη από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρνάβα, Κάλαμο, Μαρκόπουλο, Ωρωπό, Μήλεσι ή Αγίους Αποστόλους κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Πηγή: iefimerida.gr