Φωτιά Βαρυμπόμπη: Σε σπίτια της Δροσοπηγής οι φλόγες- Nέο μήνυμα από το 112!

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Σε σπίτια της Δροσοπηγής οι φλόγες- Nέο μήνυμα από το 112!

Εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπηγή και Κρυονέρι

 

 

 

Νέα αναζωπύρωση είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Η φωτιά εξελίσσεται σε τρία μέτωπα, ενώ με μήνυμα του 112 κλήθηκαν οι κάτοικοι σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Δροσοπηγή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά βρίσκεται μια ανάσα από σπίτια στη Δροσοπηγή, ενώ πλησιάζει απειλητικά το Κρυονέρι αλλά και το Τατόι, τα πρώην βασιλικά κτήματα. Στο μεταξύ εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Δροσοπηγής προς την Ε.Ο Αθηνών - Λαμίας.

Μάλιστα, ο Δήμος Διονύσου φαίνεται πως έχει απευθύνει έκκληση στους κατοίκους του Κρυονερίου να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα για την Ιπποκράτειο Πολιτεία το μήνυμα αναφέρει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να απομακρυνθούν μέσω της Εθνικής προς Αθήνα, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής να απομακρυνθούν προς Αφίδνες ή Ωρωπό.

Το πρώτο πύρινο μέτωπο μαίνεται στις Αδάμες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά κατακαίει άκαυτο δάσος στο ρέμα της Χελιδονούς, σε περιοχή ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου. Η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώνεται στο ίδιο ρέμα, αλλά κοντά στις παρυφές του Κρυονερίου, με τη φωτιά να κατευθύνεται προς τα πρώην βασιλικά κτήματα.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Χρειαζόμαστε περισσότερα εναέρια μέσα - Φοβάμαι πάρα πολύ»

Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός σχετικά με τις αναζωπυρώσεις στη Βαρυμπόμπη. Ξεκαθάρισε πως κανεις δεν μπορεί να ξέρει στην πραγματικότητα αν πρόκειται για αναζωπύρωση ή για νέα φωτιά, ενώ έκανε έκκληση στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή. «Είναι πάρα πολύ μεγάλο το καινούργιο μέτωπο, το οποίο βρίσκεται βόρεια των βασιλικών κτημάτων. Θα ήθελα να παρακαλέσω για μεγαλύτερη συνδρομή από αέρος.

Οι επίγειες δυνάμεις κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν. Πριν δύο μέρες δεν προλάβαμε την κατάσταση. Δε θέλω να ζήσω τις ίδιες στιγμές.Φοβάμαι πάρα πολύ, αν γυρίσει ο αέρας θα καεί όλη η Πάρνηθα!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών στο δελτίου του Star.