Δείτε Live: Ο Τζεφ Μπέζος πήγε στο διάστημα και ήρθε μέσα σε δέκα λεπτά!

Δείτε Live: Ο Τζεφ Μπέζος πήγε στο διάστημα και ήρθε μέσα σε δέκα λεπτά!

Αρχικά η εκτόξευση ήταν προγραμματισμένη για τις 16:00 ώρα Ελλάδος, αλλά ανακοινώθηκε πως θα είχε καθυστέρηση –  Ολοκλήρωσε την απόστολή του ο πυραύλος-κάψουλα «New Shepard» με τον Τζεφ Μπέζος και άλλους επιβάτες

 

 

 

Η πολυδιαφημισμένη αποστολή στο διάστημα του Τζεφ Μπέζος ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο πύραυλος-κάψουλα «New Shepard» με επιβάτες τον πλουσιότερο άνθρωπο στη Γη, Τζεφ Μπέζος, τον αδερφό του, το νεότερο και το γηραιότερο άτομα εκτοξεύτηκε, έφτασε στο όριο του διαστήματος και μετά από 10 λεπτά επέστρεψε στη γη και προσγείωθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η εκτόξευση έγινε στις 4 :12 μ.μ. ώρα Ελλάδος (είχε καθυστέρηση) από το δυτικό Τέξας και η πτήση διήρκεσε 10 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα .

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος συμμετέχει στην πρώτη υποτροχιακή πτήση της εταιρείας του «Blue Origin», δίπλα στους γηραιότερους και νεότερους ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει ποτέ στο Διάστημα.

Ο δισεκατομμυριούχος Μπέζος, ο αδερφός του, και οι συνταξιδιώτες τους αναμένεται να ξεκινήσουν από μία περιοχή στην έρημο του δυτικού Τέξας για ένα ταξίδι 11 λεπτών έως το όριο του Διαστήματος με το New Shepard της Blue Origin, έναν πλήρως αυτόνομο πύραυλο-κάψουλα ύψους 18,3 μέτρων.