Εμβόλια: Φέρνουν προνόμια σε νέους – Από δωρεάν data μέχρι είσοδο σε μπαρ!

Εμβόλια: Φέρνουν προνόμια σε νέους – Από δωρεάν data μέχρι είσοδο σε μπαρ!

Πού κινούνται οι σκέψεις των ειδικών για να προσελκύσουν τους νέους.

 

 

 

Προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως εξετάζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, την ώρα που η ανησυχία των ειδικών για τη μετάλλαξη Δέλτα ολοένα και μεγαλώνει. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες συνέστησε λίγη υπομονή για τα πολυσυζητημένα κίνητρα που θα δοθούν στους εμβολιασμένους πολίτες γεγονός που δείχνει πως οι ανακοινώσεις είναι θέμα χρόνου. «Κάντε υπομονή μία εβδομάδα» όπως χαρακτηριστικά απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Ήδη έχει ανακοινωθεί πως από την προσεχή Δευτέρα, 28 Ιουνίου, οι πλήρως εμβολιασμένοι εξαιρούνται από τη διενέργεια self test για την εργασία τους και για την άθλησή τους στα γυμναστήρια. Απαραίτητη προθεσμία για το συγκεκριμένο προνόμιο είναι να έχουν περάσει 15 ημέρες από την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης εμβολιασμού (ή της πρώτης εάν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson).

Κίνητρα για νέους: Σκέψεις για κληρώσεις, εισιτήρια ακόμη και δεδομένα ίντερνετ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και της Δέσποινας Βλεπάκη, στο τραπέζι υπάρχουν σκέψεις να δοθούν lifestyle κίνητρα στους νέους για να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με πηγές του OPEN, αυτά τα κίνητρα θα μπορούν να είναι εισιτήρια για θεάματα ή αθλητικούς αγώνες, δώρα, συμμετοχή στις κληρώσεις, ακόμα και δωρεάν δεδομένα για κινητή τηλεφωνία (data).

Διασκέδαση: Σκέψεις για είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους

Την ίδια στιγμή εξετάζεται τα προνόμια που θα δοθούν για τους εμβολιασμένους να είναι «κλιμακωτά». Δηλαδή ο εμβολιασμός να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή σε κάποιες δραστηριότητες και σε κάποιες άλλες ισχυρή σύσταση.

Για παράδειγμα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο εμβολιασμός για την είσοδο των πολιτών σε ορισμένους χώρους διασκέδασης όπως είναι τα γήπεδα, τα μπαρ, τα εστιατόρια ή τα γυμναστήρια (από τη Δευτέρα οι πλήρως εμβολιασμένοι δε θα χρειάζονται self test και μάσκες).

Στο «τραπέζι το ενδεχόμενο» οι ιδιοκτήτες να αποφασίζουν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποφασίζει ο ιδιοκτήτης του κάθε καταστήματος το εάν θα μπαίνουν στο μαγαζί του (στους εσωτρικούς χώρους) μόνο εμβολιασμένοι ή αν θα είναι μεικτό.

Μάλιστα εξετάζεται να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να επιλέξουν Covid free κατάστημα. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν σκέψεις τα καταστήματά που θα είναι μόνο για εμβολιασμένους να υπάρχει δυνατότητα πληρότητας 100% στους εσωτερικούς χώρους. Εάν από την άλλη ο ιδιοκτήτης επιλέξει το κατάστημά του να είναι «μικτό», η πληρότητα στους εσωτερικούς χώρους να είναι στο 50%, ενώ οι μη εμβολιασμένοι να χρειάζονται self test για να μπουν εντός καταστήματος.