“Καμίνι” η Λάρισα σήμερα Πέμπτη – Πότε θα σταματήσει να ανεβαίνει ο υδράργυρος και μέχρι που θα “σκαρφαλώσει”!

“Καμίνι” η Λάρισα σήμερα Πέμπτη – Πότε θα σταματήσει να ανεβαίνει ο υδράργυρος και μέχρι που θα “σκαρφαλώσει”!

Πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου θα δείξει σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, το θερμόμετρο στην πόλη της Λάρισας και ειδικότερα τους 41, σύμφωνα με το meteo.gr.

 

 

 

«Την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο μας περιμένει το πιο ζεστό διήμερο, με τη θερμοκρασία κατά τόπους στη χώρα να αγγίζει τους 42 βαθμούς κελσίου», τόνισε σε συνέντευξή του στο zougla.gr ο υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Όπως προσθέτει: «ο καύσωνας στη χώρα μας οφείλεται σε θερμές αέριες μάζες οι οποίες μεταφέρονται από τη βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας. Βέβαια μεταφέρεται και σκόνη την οποία ήδη την βλέπουμε στην ατμόσφαιρα».

Όσον αφορά στο πότε αναμένεται η θερμοκρασία να σημειώσει πτώση, ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ είναι σαφής: «Από την Κυριακή θα υπάρξει μια πτώση, η οποία όμως δεν θα είναι ιδιαίτερα αισθητή. Τη Δευτέρα ουσιαστικά όπου θα έχουμε και ένα βοριαδάκι στη χώρα, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, δηλαδή στους 33- 35 βαθμούς».

Όπως διευκρινίζει οι περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο ειναι: «Η περιοχή των Σερρών ξέρουμε ότι πάντα είναι ζεστή, οπότε περιμένουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης θερμοκρασίες άνω των 40 περιμένουμε σε Ήπειρο, Θεσσαλία πχ. Λάρισα, σε Στερεά Ελλάδα αλλά και σε Πελοπόννησο πχ. στην Τρίπολη και στο Άργος», διευκρινίζει μεταξύ άλλων.

Η τάση του καιρού αρχές Ιουλίου

Σχετικά με την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΕΜΥ, αναμένεται να κυμανθεί στη χώρα από 33- 35 βαθμούς, ενώ η μέση θερμοκρασία για την Αθήνα αναμένεται στους 33 βαθμούς κελσίου.