Πώς θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια; Συνεδριάζει η Επιτροπή!

Πώς θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια; Συνεδριάζει η Επιτροπή!

Επανεξετάζεται το όριο των 100 ατόμων και η μουσική στις δεξιώσεις!

 

 

 

Συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων σχετικά με το νέο άνοιγμα δραστηριοτήτων, την απαγόρευση κυκλοφορίας και την ενδεχόμενη άρση συμπληρωματικών μέτρων, όπως την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση.

Αναμένεται να αποφασιστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρηθούν στα γυμναστήρια, τα οποία ανοίγουν την Δευτέρα 31 Μαΐου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γυμναστήριο θα μπορεί αν υπάρχει ένα άτομο ανά 10 τ.μ., ενώ οι εργαζόμενοι θα υποχρεούνται να πραγματοποιούν δύο self test την εβδομάδα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υποβάλλονται και οι πελάτες σε self test προκειμένου να προσέλθουν στον χώρο του γυμναστηρίου.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου, επαναλειτουργούν, επίσης, οι επιχειρήσεις υπηρεσιών ευεξίας (σύμφωνα με τους κανόνες των κέντρων αισθητικής) καθώς και οι επιχειρήσεις catering, χώροι δεξιώσεων κ.α. (σε εξωτερικούς χώρους με κανόνες λειτουργίας εστίασης).

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα κυκλοφορούμε ελεύθερα;

Ως προς την απαγόρευση κυκλοφορίας, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει στην αρχή της εβδομάδας πως «δε θα αργήσει πάρα πολύ η κατάργηση των περιορισμών στην κυκλοφορία». Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν η επιτροπή θα ανακοινώσει από σήμερα την ελεύθερη κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 00:30 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, η μετακίνηση των πολιτών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και ατομικής κίνησης με κατοικίδιο.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας επηρεάζει και τη λειτουργία της εστίασης, αφού πολλοί είναι οι εστιάτορες που δηλώνουν πως δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετούν όλους τους πελάτες, καθώς υποχρεούνται να κλείνουν στις 00:15

Όσο για την μουσική στην εστίαση, ο υπουργός Ανάπτυξης είχε τονίσει ότι ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, καθώς και να αυξηθεί, στους άνω των εκατό, ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου, από την ερχόμενη Δευτέρα. Όλα αυτά όμως εξετάζονται με βάση τις υγειονομικές συνθήκες και, όπως πάντα, τον τελευταίο λόγο έχει η επιτροπή λοιμωξιολόγων.