Εμβόλιο AstraZeneca: Έκτακτη ανακοίνωση από την Επιτροπή εμβολιασμού!

Εμβόλιο AstraZeneca: Έκτακτη ανακοίνωση από την Επιτροπή εμβολιασμού!

Γιατί η Επιτροπή Εμβολιασμού βγάζει έκτακτη ανακοίνωση για το εμβόλιο AstraZeneca;

 

 

 

Στην απογευματινή ενημέρωση στις 18:00 θα συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίου, μαζί με τον Βασίλη Κικίλια.

Αναμένεται έκτακτη ανακοίνωση για το εμβόλιο AstraZeneca.

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μπαίνει ξανά το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τα ύποπτα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν εμφανιστεί στη χώρα μας.

Για το λόγο αυτό η Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει εκτάκτως προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει η ηλικιακή ομάδα στην οποία θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μάλιστα, στην απογευματινή ενημέρωση στις 18:00 θα συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, μαζί με τον Βασίλη Κικίλια.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού αναφέρθηκε σήμερα στο θάνατο της 63χρονης στη Λέσβο και το χθεσινό περιστατικό θρόμβωσης σε 39χρονη, λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Η κα. Λινού επανέλαβε ότι τάσσεται κατά του εμβολιασμού νεότερων γυναικών με το εμβόλιο της AstraZeneca, «υπό τον όρο ότι υπάρχει άλλο εμβόλιο.

Αλλά στις περιπτώσεις των νέων γυναικών, αλλά και των ανδρών όπου υπάρχει δυνατότητα διαφορετικού εμβολίου ή εκείνους που δεν κυκλοφορούν, είναι καλύτερο να περιμένουν».

«Πρέπει να υπολογίσουμε τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ο ιός.

Σε περιοχές που δεν έχουμε μεγάλη διασπορά και μπορούν να προστατευτούν με άλλα μέτρα οι γυναίκες, είναι καλό να περιμένουν.

Αν όμως εκτίθεται και δεν έχει καμία επιλογή άλλου εμβολίου, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερο κι άρα πρέπει να εμβολιαστεί», είπε χαρακτηριστικά.