Βραβεία Σεζάρ 2021: Γυμνή διαμαρτυρία για το κλείσιμο του πολιτισμού!

Βραβεία Σεζάρ 2021: Γυμνή διαμαρτυρία για το κλείσιμο του πολιτισμού!

French actress Corinne Masiero, left, removes her costume on stage as master of ceremony Marina Fois looks on during the 46th Cesar Award ceremony on Friday, March 12, 2021 in Paris. In making a statement about the continued closure of cinemas and theaters she bore a slogan on her back appealing to French Prime Minister Jean Castex, Masiero that can be translated as: "Give us back art, Jean". (Bertrand Guay, Pool via AP)

Επεισοδιακή ήταν η φετινή απονομή των βραβείων Σεζάρ, που θεωρούνται τα Όσκαρ της Γαλλίας.

Μια ηθοποιός εμφανίστηκε γυμνή, με μηνύματα διαμαρτυρίας στο κορμί της για το κλείσιμο θεάτρων και κινηματογράφων εξαιτίας της πανδημίας και του lockdown.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός Κορίν Μαζιερό έγραψε σε μια μάσκα «Χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει μέλλον» και ντύθηκε γάιδαρος, καλυμμένη με ψεύτικο αίμα. Και ξεγυμνώθηκε για να δείξει την πλάτη της που έγραφε «Δώσε μας πίσω την τέχνη Ζαν», αναφερόμενη στον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ.

Παρουσίαζε το βραβείο καλύτερου κοστουμιού, αλλά έβγαλε το ματωμένο δικό της για να διαμαρτυρηθεί για την απελπιστική κατάσταση που ζουν οι καλλιτέχνες στη Γαλλία, με κλειστά τα θέατρα και τα σινεμά. Η 57χρονη Κορίν Μαζιερό, έστειλε το δικό της μήνυμα απόγνωσης στην κυβέρνηση..

Για την ιστορία, μεγάλος νικητής των Σεζάρ αναδείχθηκε η μαύρη κωμωδία «Adieu Les Cons» του Αλμπέρ Ντιποντέλ. Όμως οι Γάλλοι καλλιτέχνες νιώθουν ηττημένοι και η διαμαρτυρία της Μαζιερό τους εκφράζει. Δεκάδες έχουν κάνει καταλήψεις θεάτρων σε τουλάχιστον εννέα πόλεις. Ζητούν να ανοίξουν οι πολιτιστικοί χώροι και να μπει τέλος στην επί μήνες διακοπή των παραστάσεων.