Έρχονται οικίσκοι για τη διαμονή πληγέντων στις σεισμόπληκτες περιοχές – 115 μηχανικοί θα πραγματοποιούν ελέγχους (βίντεο)

Έρχονται οικίσκοι για τη διαμονή πληγέντων στις σεισμόπληκτες περιοχές – 115 μηχανικοί θα πραγματοποιούν ελέγχους (βίντεο)

Οι βάσεις του σχεδιασμού ώστε να υπάρξει αντιμετώπιση των αναγκών στις περιοχές που έχουν πληγεί από τους ισχυρούς σεισμούς μπήκε κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – στη Λάρισα – υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και με την συμμετοχή αυτοδιοικητικών αρχών και εκπροσώπων φορέων.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι πλέον θα τοποθετηθούν οικίσκοι – με εκκίνηση από το Δαμάσι και το Μεσοχώρι και μετά όπου αλλού χρειαστεί – ώστε να διαμείνουν υπό καλύτερες συνθήκες σεισμόπληκτες οικογένειες των οποίων τα σπίτια δεν είναι κατοικήσιμα.

Παράλληλα, εντείνονται οι έλεγχοι με επιπλέον 60 μηχανικούς ώστε να φτάσουν συνολικά τους 115 με στόχο τη γρήγορη προώθηση της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Για ακόμη μία φορά ο περιφερειάρχης ζήτησε να παραταθεί η περίοδος μη εφαρμογής του lockdown στην Π.Ε. Λάρισας, ενώ συνέστησε την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων από τους πολίτες.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στη σύσκεψη που θα διεξαχθεί στη 1 το μεσημέρι, στο Δαμάσι, με την ευρεία παρουσία σεισμολόγων ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις: