Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης για βιασμό κατά συρροή!

Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης για βιασμό κατά συρροή!

ÐñïöõëáêéóôÝïò êñßèçêå ï óêçíïèÝôçò êáé çèïðïéüò ÄçìÞôñçò ËéãíÜäçò ìåôÜ áðü ôçí ìáñáèþíéá áðïëïãßá ôïõ óÞìåñá óôïí áíáêñéôÞ.ÌåôÜ áðü óýóêåøç åéóáããåëÝá-áíáêñéôÞ,ôá îçìåñþìáôá áðïöáóßóôçêå ç ðñïöõëÜêéóç ôïõ, ÐáñáóêåõÞ 26 Öåâñïõáñßïõ 2021 (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

«Θα ήταν ελεύθερος αν δεν ήταν ο Λιγνάδης» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας!

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την τετράωρη απολογία του στη 19η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα, όπου θα κρατηθεί.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης, ανέφερε πως δια του χαρακτηρισμού του ως παιδόφιλου και βιαστή επιχειρείται η ηθική εξόντωσή του και όχι η φυλάκισή του.

«Είμαι αθώος, ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με οι χωρίς τη συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κάτι είχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία», υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, προσπάθησε ακόμα να αποδομήσει τις καταθέσεις των μαρτύρων εναντίον του και τις μαρτυρίες των μηνυτών. Τους χαρακτήρισε ως «αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους» τους οποίους χρησιμοποιούν οι «ζηλόφθονες» συνάδελφοί του.

Παρουσίασε, επίσης, τη διαδρομή του στον καλλιτεχνικό χώρο, ανέφερε ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και ζήτησε από την ανακρίτρια να τον αφήσει ελεύθερο ή να γυρίσει σπίτι του με περιοριστικούς όρους.

Δύο από τους μάρτυρες δε στηρίζουν το άλλοθι του Λιγνάδη Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίζεται ότι τον Αύγουστο του 2015 και συγκεκριμένα την ημέρα που κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά ένα από τα φερόμενα ως θύματα σε σουίτα ξενοδοχείου στην Επίδαυρο, ο ίδιος βρισκόταν διακοπές με την Ελένη Κούρκουλα και τον πρώην σύζυγό της, Διονύση Παναγιωτάκη, στην Ιθάκη. Και οι δύο επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη-ηθοποιού.

Ωστόσο, δύο από τους πέντε μάρτυρες που κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν το άλλοθι του Δημήτρη Λιγνάδη δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία γνώση για την ουσία της υπόθεσης και ότι ποτέ δε ζητήθηκε η συγκατάθεσή τους για να κληθούν να καταθέσουν.

Αναφέρουν, μάλιστα, πως το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους ως μάρτυρες υπεράσπισης τους έχει προκαλέσει σοβαρή προσωπική, επαγγελματική και ψυχολογική βλάβη.

Αναφέρουν, μάλιστα, πως το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους ως μάρτυρες υπεράσπισης τους έχει προκαλέσει σοβαρή προσωπική, επαγγελματική και ψυχολογική βλάβη.