Μπήκε στο αρχείο η καταγγελία της Μπεκατώρου λόγω παραγραφής!

Μπήκε στο αρχείο η καταγγελία της Μπεκατώρου λόγω παραγραφής!

Στο αρχείο μπήκε η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, λόγω παραγραφής.

Όπως αναμενόταν, ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος- ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση- έβαλε στο αρχείο τη δικογραφία, που αφορά πράξεις που κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης ότι τελέστηκαν πριν από 23 χρόνια, επομένως δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη, λόγω παραγραφής.

Όμως, η δικογραφία που άνοιξε με την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου οδήγησε στην υπόθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας η οποία κατήγγειλε βιασμό όταν ήταν 11 ετών, από τον τότε προπονητή της, ο οποίος έχει προφυλακιστεί.

Η υπόθεση αυτή φαίνεται να αποκτά νέα διάσταση, καθώς ο κ. Στεφανάτος στέλνει τη δικογραφία στον εισαγγελέα Θήβας, προκειμένου να ερευνηθούν καταγγελίες του πατέρα της αθλήτριας περί όπλων που κατείχε η οικογένεια του κατηγορούμενου.

Ο πατέρας της αθλήτριας κατήγγειλε ότι σε εξοχικό της οικογένειας του προπονητή, στη Βοιωτία, υπήρχε μεγάλος αριθμός όπλων, μεταξύ των οποίων και ένα Καλάσνικοφ.

Στην κατάθεσή της η Σοφία Μπεκατώρου είχε αναφερθεί σε δύο ακόμη περιπτώσεις αθλητριών, οι οποίες δεν κλήθηκαν από τον εισαγγελικό λειτουργό καθώς οι καταγγελλόμενες συμπεριφορές ήταν ήσσονος ποινικής βαρύτητας και για την αξιολόγησή τους απαιτούνταν έγκληση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.