Στον εισαγγελέα σήμερα ο Νότης Σφακιανάκης – «Έχω το όπλο γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου»

Στον εισαγγελέα σήμερα ο Νότης Σφακιανάκης – «Έχω το όπλο γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου»

Την πόρτα του εισαγγελέα θα περάσει σήμερα ο Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος συνελήφθη χθες στη λεωφόρο Βουλιαγμένης για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή δύο γραμμαρίων κοκαΐνης.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής επέστρεφε σπίτι του στη Βάρκιζα, όταν έπεσε σε μπλόκο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ λίγο μετά τις 20.00. Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αρχικά αν κυκλοφορεί νόμιμα, αν δηλαδή έχει στείλει το απαραίτητο SMS, πράγμα που είχε κάνει. Εν συνεχεία τον ρώτησαν αν έχει κάτι παράνομο πάνω του κι ο Νότης Σφακιανάκης απάντησε αρνητικά. Ένας εκ των αστυνομικών, ωστόσο, είδε στο κάθισμα του συνοδηγού μια τσάντα την οποία και άνοιξε, διαπιστώνοντας ότι στο εσωτερικό της βρίσκονταν ένα 9άρι πιστόλι τύπου Beretta, ένα taser και ένα μπουκαλάκι που περιείχε δύο γραμμάτια κοκαΐνη.

Ο γνωστός τραγουδιστής ήταν συνεργάσιμος και δεν έφερε καμία αντίσταση στις Αρχές, που του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα Ασφαλείας Βουλιαγμένης, όπου και διανυκτέρευσε. Στην ερώτηση γιατί έφερε μαζί του όπλο, ο Σφακιανάκης απάντησε «έχω όπλο γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου», ενώ είπε επίσης ότι μέχρι πρότινος είχε άδεια που όμως έληξε και δεν φρόντισε να την ανανεώσει. Σε ό,τι αφορά στα ναρκωτικά, υποστήριξε ότι δεν ήταν δικά του.

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπισή του

Την υπεράσπιση του Νότη Σφακιανάκη ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστού Νότη Σφακιανάκη.

Όπως δημοσιοποιήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Σφακιανάκης κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλου και για την κατοχή μιας μικροποσότητας ναρκωτικών.

Η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορονοϊού. Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.

Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν.

Ο κ. Σφακιανάκης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά συνοδευόμενος από δικηγόρο συνεργάτη του γραφείου μας θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεώς του και ορισμός ρητής δικασίμου, διότι ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας παρίσταται σήμερα ως συνήγορος υπεράσπισης επιχειρηματία της Καβάλας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής και είναι αδύνατον να παραστεί στο Δικαστήριο που θα εκδικαστεί η υπόθεση του κ. Σφακιανάκη».