Έλενα Τσαγκρινού | Με την Κύπρο στην Eurovision 2021!

Έλενα Τσαγκρινού | Με την Κύπρο στην Eurovision 2021!

H Έλενα θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι που εξιστορεί τον έρωτα μ’ έναν αλήτη τόσο κακό, όσο ο… «El Diablo» των παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών Thomas Stengaard, Laurel Βarker, Jimmy Joker και Oxa.

Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στον διεθνώς καταξιωμένο καλλιτεχνικό διευθυντή Marvin Dietmann.

ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΓΚΡΙΝΟΥ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Έλενα Τσαγκρινού είναι μία από τις πιο ταλαντούχες και λαμπερές τραγουδίστριες της ελληνικής pop, η οποία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει από τα πρώτα της βήματα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και σε ηλικία 14 ετών συμμετείχε στο talent show «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο», φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό. Το 2013, επιλέχθηκε από τους OtherView ως η βασική φωνή του συγκροτήματος, με το οποίο κυκλοφόρησε πολλά hits. Μετά από 5 χρόνια επιτυχιών και αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος της στο γκρουπ, η Έλενα Τσαγκρινού ξεκίνησε την solo καριέρα της κυκλοφορώντας το single με το συμβολικό τίτλο «Πάμε Απ’ Την Αρχή» σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους Νίκου Μωραΐτη. Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα singles, τα οποία μαζί με τα music videos της στο YouTube έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια views, κάνοντας την Έλενα Τσαγκρινού να θεωρείται μία από τις καλύτερες pop τραγουδίστριες της γενιάς της, έχοντας παράλληλα χιλιάδες followers στα social media. Στο ενεργητικό της έχει εμφανίσεις σε μεγάλα μουσικά events (π.χ. Mad Video Music Awards, Madwalk, Ημέρα Θετικής Ενέργειας), καθώς και επί σκηνής συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι Κωνσταντίνος Αργυρός και οι ΜΕΛISSES. Επίσης, έχει και τηλεοπτική πορεία, η οποία ξεκίνησε το 2014, με τη συμμετοχή της στο μουσικό show «Just The 2 Of Us» ως coach ενώ τη σεζόν 2016-2017 ήταν συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Καπουτζίδη στο «The Voice». Από τον Οκτώβριο του 2020 έχει αναλάβει τη παρουσίαση της εκπομπής «K-POP Stars» στο μουσικό κανάλι MAD TV.