Αλ. Τσίπρας από Λάρισα: Να ανοίξουν ιδιωτικά νοσηλευτήρια και Στρατιωτικό Νοσοκομείο για περιστατικά κορωνοϊού (βίντεο)

Αλ. Τσίπρας από Λάρισα: Να ανοίξουν ιδιωτικά νοσηλευτήρια και Στρατιωτικό Νοσοκομείο για περιστατικά κορωνοϊού (βίντεο)

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα, εξαιτίας της πανδημίας.

«Τα νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει το όριο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε συγκλονιστική την ενημέρωση που είχε κατά τη διάρκεια συσκέψεων που προηγήθηκαν στο ΠΓΝΛ για την προσπάθεια που καταβάλλουν γιατροί και νοσηλευτές.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας άσκησε σφοδρότατη κριτική στην Κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ότι αφορά τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας κάνοντας λόγο για «αδράνεια, ολιγωρία και εγκληματικό εφησυχασμό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προτάσεις για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας επισημαίνονται πως «χρειάζονται έκτακτες δαπάνες. Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Να αναμορφωθεί το μισθολόγιο των γιατρών με εκκίνηση τις 2.000 ευρώ. Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επισήμανε την ανάγκη «να ανοίξουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και για covid περιστατικά. Όπως επίσης να ανοίξει και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο».

Κλείνοντας, κατέστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπεύθυνο για όλες τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την πανδημία, καθώς του καταλόγισε ότι αρνήθηκε τη συνεννόηση.