Lockdown: Τι θα ισχύει για την άθληση και το περπάτημα?

Lockdown: Τι θα ισχύει για την άθληση και το περπάτημα?

«Πρέπει να είμαστε πιο ανεκτικοί σε σχέση με τον Μάρτιο»

Μεγαλύτερη ανεκτικότητα θα υπάρχει από την κυβέρνηση στο θέμα της εξόδου από το σπίτι για άθληση, όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως το 86% των μεταδόσεων συμβαίνει μέσα σε κλειστούς χώρους, με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ομάδα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Παίρνοντας τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε πως «θα είμαστε πιο ανεκτικοί στην άθληση τους εξωτερικούς χώρους».

«Ο κόσμος πρέπει με κάποιον τρόπο να βγει, να μπορεί να αθληθεί, να τρέχει, να περπατάει, να κάνει ποδήλατο. Όσο τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες, η άθληση, μία βόλτα σε πάρκο στο βουνό, είναι πράγματα, που θα είμαστε πιο ανεκτικοί σε σχέση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο», σημείωσε. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δε θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ότι δε θα ισχύουν περιορισμοί για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

«Υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που είναι υγειονομικές βόμβες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως «δεν καταφέραμε να το μεταδώσουμε αυτό στους νέους μας, θέλουμε να περιορίσουμε την συνολική κινητικότητα».

Υπενθυμίζεται πως η έξοδος για σωματική άσκηση στο 13033 ήταν ο αριθμός 6 και προέβλεπε σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο, ατομικά ή ανά δύο άτομα.