Eurovision 2019: Στα τέλη Ιανουαρίου οι ανακοινώσεις σχετικά με τον φετινό μας εκπρόσωπο!

Eurovision 2019: Στα τέλη Ιανουαρίου οι ανακοινώσεις σχετικά με τον φετινό μας εκπρόσωπο!

Οι αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο στην ΕΡΤ έφεραν και αλλαγές στη στελέχωση της Ελληνικής αποστολής για τη Eurovision. Η Διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, κα. Κουφοπούλου Μαρία, η οποία όπως είναι γνωστό είναι και η υπεύθυνη για το project της Eurovision στην ΕΡΤ, θα είναι και Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής (Head of Delegation).

Επίσης, καθήκοντα Υπεύθυνου Τύπου (Head of Press) για την Ελλάδα στην Eurovision ανέλαβε η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός κα. Ειρήνη Γιανναρά. Η κα. Γιανναρά, με εμπειρία σε θέματα διαχείρισης και επικοινωνίας, αναλαμβάνει για πρώτη φορά αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της επικοινωνίας της Ελληνικής αποστολής στη Eurovision. Έχοντας ασχοληθεί με μεγάλα Ευρωπαϊκά projects, δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για την ενασχόλησή της με το δημοφιλές και μεγάλο μουσικό και τηλεοπτικό γεγονός, του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Σε επικοινωνία του OGAE Greece με την κα. Γιανναρά, μας σχολίασε σχετικά με την Eurovision:

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία να γίνουμε πρεσβευτές της Ελληνικής μουσικής και οπτικοακουστικής παραγωγής σε ευρύτατο κοινό, αλλά και για την ΕΡΤ να εκπαιδευτεί σε οργάνωση μεγάλων παραγωγών αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία και διεθνείς συνέργειες».

Η κα. Γιανναρά, επιπλέον, μας τόνισε «πόσο σημαντική και πολυδιάστατη είναι η διοργάνωση και πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε ως Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας στον χειρισμό τέτοιων projects»

Εν τω μεταξύ προχωρούν οι προετοιμασίες για την ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision 2019, στον οποίο γίνεται απευθείας ανάθεση, κατόπιν πρότασης της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί για αυτό το σκοπό, με Πρόεδρο το γνωστό μουσικοσυνθέτη και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Σε ερώτησή μας για το πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή, η κα. Γιανναρά μας απάντησε:

«Περί τα τέλη του Ιανουαρίου θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής εκπροσώπησης. Κάποιες απαραίτητες διαδικασίες που είναι χρονοβόρες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά αυτό θα γίνει σύντομα. Σημαντική ημερομηνία για την ΕΡΤ και φυσικά για την Ελλάδα είναι και η Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, καθώς στις 6 το απόγευμα διεξάγεται η κλήρωση για τους Ημιτελικούς (Allocation Draw). Το αποτέλεσμα αυτής της κλήρωσης θα μας βοηθήσει να χαράξουμε μία σωστή επικοινωνιακή στρατηγική».

Υπενθυμίζουμε ότι η Διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, κα. Κουφοπούλου Μαρία αποκάλυψε ότι «φιλοδοξία μας είναι το τραγούδι να μας κάνει υπερήφανους και να λικνίζονται στην αρένα», παραπέμποντας πιθανότατα σε ένα πιο ποπ, ευρωπαϊκό τραγούδι.