Στο πλευρό των πυρόπληκτων διάσημοι σταρ – Ηθοποιός ξεκίνησε καμπάνια!

Στο πλευρό των πυρόπληκτων διάσημοι σταρ – Ηθοποιός ξεκίνησε καμπάνια!

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης την τραγωδία από την πύρινη λαίλαπα στην Αττική που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 81 ανθρώπους. 

Ανάμεσά τους και πολλοί διάσημοι σταρ, των οποίων η σκέψη είναι στο πλευρό των Ελλήνων.

H ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια, Maria Menounos, μέσω Instagram, εξέφρασε τη λύπη της και τη συμπαράσταση μας στη χώρα μας, τονίζοντας πως «Σας έχω στην καρδιά».

«Οι φωτιές έχουν καταστρέψει την Αθήνα. Οι άνθρωποι κολυμπούν για να σωθούν. “Η Ελλάδα θρηνεί και στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, κηρύσσουμε τριήμερο πένθος, είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας. Όμως δεν πρέπει να αφήνουμε το πένθος να μας καταβάλλει. Αυτές οι ώρες, είναι ώρες αγώνα, ενότητας, κουράγιου και προπαντός αλληλεγγύης”.

Την ίδια ώρα, η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός που έγινε γνωστή από την ταινία "Οι φύλακες του Γαλαξία", Μelia Kreiling ξεκίνησε καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για τους πυρόπληκτους.

Η ανακοίνωσή της:

«Το όνομά μου είναι Melia Kreiling και ξεκινώ αυτή την καμπάνια μετά την τραγική πυρκαγιά στην Αττική χθες. Ως μισή Ελληνίδα/ μισή Αμερικανίδα που μεγάλωσε στην Αθήνα, τα τραγικά γεγονότα στην πατρίδα μου με έκαναν να αισθανθώ τόσο ανίκανη που ήμουν τόσο μακριά και δεν μπορούσα να βοηθήσω.

Είμαι τόσο τυχερή που οι φίλοι μου και η οικογένειά μου είναι τώρα όλοι ασφαλείς, υπήρξαν τρομακτικές στιγμές που δεν ήμασταν σίγουροι, όσο μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές έκαιγαν την καρδιά της πόλης που αποκαλώ σπίτι μου.

Κάποιοι δεν υπήρξαν τόσο τυχεροί. Εκατοντάδες υποφέρουν από εγκαύματα και κάποιοι βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο απολογισμός των θυμάτων ανεβαίνει. Οι λεπτομέρειες είναι ανατριχιαστικές.

Η Ελλάδα βιώνει ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση και οι πόροι είναι περιορισμένοι στην εθελοντική προσφορά και στις καμπάνιες. Βρείτε χρόνο να σκεφτείτε αν θέλετε να κάνετε μια προσφορά σε αυτή τη χώρα και στους ανθρώπους της που πάντα ανοίγουν τις πόρτες τους σε όποιον γνωρίζουν και χρειάζεται βοήθεια, κάθε φορά, σε κάθε ανθρωπιστική κρίση, χωρίς να ρωτούν τίποτα.

Βοηθήστε με να στείλω χρήματα στον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στον οργανισμό Anima για να μπορέσουν να παρέχουν στα θύματα που έχασαν τα πάντα».