Κέιτ Μος και Χάιντι Κλουμ σε ρόλο… Μίνι Μάους!(φωτο)

Κέιτ Μος και Χάιντι Κλουμ σε ρόλο… Μίνι Μάους!(φωτο)

Ο Βρετανός φωτογράφος μόδας Rankin γιορτάζει τα 90α γενέθλια του Μίκυ Μάους με την κυκλοφορία του βιβλίου του «Mickey Mouse & Me».

Τα έσοδα από το βιβλίο θα διατεθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που φροντίζει τα παιδιά με ασθένειες απειλητικές για τη ζωή.

Ο Rankin είπε ότι ο χαρακτήρας της Disney τον εντυπωσίασε ως παιδί και ότι η «Fantasia» τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με τις κινηματογραφικές ταινίες. «Είναι πολλά περισσότερα από έναν χαρακτήρα, είναι ένα σύμβολο αισιοδοξίας, ελπίδας και έμπνευσης για τους ανθρώπους όλων των επαγγελματικών κλάδων» δήλωσε.

«Και μπορείτε να δείτε πώς επηρέασε τις φωτογραφίες μου στην πάροδο των χρόνων. Αυτό το βιβλίο αποτίει φόρο τιμής στον εμπνευσμένο αντίκτυπο που είχε σε μια γενιά και το ταξίδι του από απλό σκίτσο σε είδωλο του πολιτισμού εδώ και πάνω από 90 χρόνια. Διασκεδάσαμε δημιουργώντας το βιβλίο και οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε όσους συμμετείχαν. Ελπίζω να συγκεντρώσουμε πολλά χρήματα για έναν σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό», ανέφερε ο φωτογράφος στο WWD. Στις σελίδες του βιβλίου φιλοξενούνται 30 διασημότητες που έχουν διαπρέψει στη μόδα, την ψυχαγωγία, τον κινηματογράφο και τη μουσική και έχουν φωτογραφηθεί από τον Rankin, μεταξύ άλλων οι Κέιτ Μος, Χάιντι Κλουμ και Λιβ Τάιλερ.

Το βιβλίο με ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες που εκδόθηκε από τον Rankin, θα πουληθεί σε δημοπρασία τον Ιούλιο στο eBay και τα έσοδα θα διατεθούν στην οργάνωση «Together for Short Lives». «Είναι υπέροχο που ανακαλύψαμε πόσο έχει επηρεάσει ο Μίκυ όσους φωτογραφήθηκαν, όπως και η αγάπη και το γέλιο που μας έφερε στο πλατό. Πάντα σκέφτομαι τις φωτογραφήσεις ως συνεργασίες, πραγματικά μου αρέσει να δουλεύω με μοντέλα που έχουν μια ισχυρή αίσθηση του ποιες είναι. Η Κέιτ, η Χάιντι και η Λιβ είναι τέλεια παραδείγματα, καθώς όλες έχουν ισχυρές προσωπικότητες, χάρισμα και, προφανώς, όλες φαίνονται φανταστικές».

Η οργάνωση «Together for Short Lives» δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και υποστηρίζει οικογένειες που φροντίζουν παιδιά με σοβαρές ασθένειες.