Υποτροφίες στο Deree για νέους από Λάρισα!

Υποτροφίες στο Deree για νέους από Λάρισα!

Υποτροφίες στο Deree για νέους από Λάρισα!

Από δωρητή ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του

Για μία ακόμη χρονιά συνεχίζεται η γενναιόδωρη προσφορά προς το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce–Deree–Alba) ομογενούς από τις ΗΠΑ, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, με αποδέκτες νέους φοιτητές αλλά και ήδη φοιτούντες στο Deree, με καταγωγή από την Κεφαλονιά ή τη Λάρισα.

Η υποτροφία ονομάζεται «Υποτροφία Γεωργίου Αγορογιάννη και Παρασκευής Μενεγάτου-Παραφέστα». Γενικές προϋποθέσεις για τη χορήγησή της είναι η καλή ακαδημαϊκή επίδοση και η τεκμηριωμένη οικονομική ανάγκη του υποψήφιου και της οικογένειάς του (λεπτομέρειες για τα κριτήρια επιλογής των υποτρόφων μπορείτε να βρείτε εδώ).

Το ποσό της υποτροφίας επανακαθορίζεται κάθε χρόνο με βάση τις οδηγίες του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Η Υποτροφία Γεωργίου Αγορογιάννη και Παρασκευής Μενεγάτου-Παραφέστα αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα ευκαιριών που προσφέρει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σε ταλαντούχους μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν σκληρά για να βελτιώσουν το μέλλον τόσο το δικό τους, όσο και αυτό των οικογενειών τους και της Ελλάδας. Για το περασμένο ακαδημαϊκό έτος το Κολλέγιο διέθεσε 5,34 εκατομμύρια ευρώ για υποτροφίες και οικονομική στήριξη των μαθητών και φοιτητών του. Σημαντικό μέρος αυτού του ποσού αποτελούν οι υποτροφίες που θεσπίζονται με δωρεές γενναιόδωρων χορηγών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διεθνή φιλανθρωπικά ιδρύματα, οργανισμοί, μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες ανά τον κόσμο διευκολύνονται στο να στηρίξουν το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και την αποστολή του από το γεγονός ότι το Κολλέγιο είναι μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, στα πρότυπα όλων των μεγάλων πανεπιστημίων των ΗΠΑ, ο οποίος σήμερα εκπαιδεύει περισσότερους από 5.000 φοιτητές και μαθητές από σύνολο 70 χωρών.